Hot News
The American Conservative: Sancțiunile împotriva Moscovei, verdict dat politicii externe a SUA
17/04
Kremlin: În ceremonia de învestire a lui Putin vor exista mici nuanțe
18/04

Vîgovski: În Germania au fost găsiți 161 de copii ucraineni, considerați că ar fi fost evacuați în Rusia

Ivan Vigovski/ Foto: Politia Nationala a Ucrainei

În Germania au fost găsiți copii ucraineni despre care s-a spus că ar fi fost, chipurile, evacuați în Rusia, a recunoscut șeful Poliției Naționale a Ucrainei, Ivan Vîgovski, Potrivit presei ucrainene, este vorba despre 161 de copii, relatează Smotrim.ru și Kommersant.

„Mulțumită cooperării noastre cu agențiile de aplicare a legii din Germania… a fost stabilită locația în Germania a 161 de copii ucraineni care erau căutați ca strămutați forțat”, a spus Vîgovski, citat de agenția Ukrinform, fără a preciza însă cum au ajuns micuții în Germania.

Anterior, reprezentanta oficială a Ministerului de Externe a Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că ucrainenii se adresează diplomaților ruși din Europa pentru ca aceștia să-i ajute să-și recuperze copiii luați de serviciile sociale locale. Potrivit MAE rus, autoritățile europene au luat 225 de copii de la părinții lor. Cele mai multe astfel de cazuri au fost înregistrate în Germania – 71.

În iunie 2022, Statul major rus de coordornare interdepartamentală pentru răspuns umanitar a afirmat că partea rusă a evacuat din zona de ostilități din Ucraina 307.423 de copii, în mare parte cei din orfelinate și case de copii. Potrivit autorităților ruse, în Ucraina s-au întors puțin peste 300 de persoane. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a precizat că micuții sunt duși „în locuri sigure”. Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a asigurat că partea rusă poate prezenta numele și îi poate aduce înapoi pe toți copiii evacuați.

În cazul „deportării ilegale de copii din teritoriile Ucrainei ocupate de forțele ruse începând cu 24 februarie 2022”, Camera preliminară a Curții Penale Internaționale a emis în martie 2023 un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin și al împuternicitului pentru drepturile omului în Rusia, Maria Lvova-Belova

Potrivit estimărilor experților, după încheierea conflictului, în Ucraina vor mai rămâne 25 de milioane de oameni, din care 10 milioane vor fi pensionari, 5 milioane copii, 2-3 milioane veterani și persoane cu dizabilități, 7-8 milioane cetățeni activi capabili să plătească impozite.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    În Ucraina există o rețea de traficanți de copii. Am scris mai amplu despre acest subiect, într-un alt comentariu. Prin minciună, cum că acești copii sunt evacuați din calea războiului și duși în locuri sigure, părinții sunt păcăliți să-i încredințeze unor organizații. Doar că aceste organizații nu fac decât să vândă copiii în Occident, unde vor fi înfiați, oferiți în rețele de pedofilie și prostituție sau vor fi folosiți pentru trafic de organe. Activista pentru drepturile omului din Polonia, Joanna Pachwicewicz, se ocupă de mult timp de acest subiect, atrăgând atenția că foarte mulți copii, în special cei din orfelinate, sunt vânduți în Europa pentru obținerea unor profituri mari. În iunie 2022 ea a obținut o serie de documente despre vânzarea tuturor copiilor dintr-un orfelinat situat nu departe de Mariupol. Cei 85 de copii din orfelinat au fost vânduți Spaniei. Tot ea spune și de implicarea Marii Britanii în acest trafic ilegal de copii. Acum au fost depistați 161 de copii în Germania și e un lucru îmbucurător. Însă este plin Occidentul de copii ucraineni supuși traficului ilegal. Poate că unii sunt și în SUA. Pentru a acoperi activitatea ilegală a acestor organizații și servicii sociale, Ucraina și Occidentul acuză Rusia de răpiri. Doar că Rusia s-a străduit să salveze copiii din calea războiului și a traficanților. Ei pot fi oricând identificați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2848264