Hot News
Larry Johnson: O serie de batalioane ale armatei Ucrainei refuză să execute ordinele lui Sîrski
24/04
Sri Lanka a anunțat că intenționează să adere la BRICS
24/04

Anatoli Antonov, despre tacticile egoiste ale SUA de a se îmbogăți pe seama conflictului ucrainean

Anatolii Antonov/ Foto: RIA Novosti

Statele Unite amplifică presiunea sancțiunilor asupra Rusiei în sectorul energetic cu un singur scop, și anume acela de a elimina un concurent de pe piața mondială și de a ocupa o poziție dominantă, a declarat ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, comentând promisiunea oficialilor americani de a introduce și pe viitor noi restricții, scrie Life.ru.

Diplomatul a calificat drept mitice năzuințele SUA de a rezolva conflictul ucrainean prin impunerea de restricții. În realitate, o astfel de politică este dictată de dorința de a se îmbogăți pe seama crizei geopolitice. În paralel, autoritățile americane își îndeamnă cu ipocrizie aliații să renunțe la combustibilii fosili, în timp ce ele însele nu fac decât să crească producția, a amintit ambasadorul.

„Este un scenariu trivial evident: dacă nu pot face față unei concurente economice cinstite, americanii recurg la sancțiuni”, a concluzionat Antonov.

Anterior, Casa Albă a recunoscut că Statele Unite vor, prin sancțiuni, să stranguleze proiectul rusesc Arctic LNG-2 pentru producția de gaz natural lichefiat. Dar acest scenariu este puțin probabil, deoarece economia Rusiei a demonstrat deja că rezistă la restricții.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Acestea sunt penibilele zvâcniri ale unui stat care s-a crezut hegemon pe vecie. Mai beneficiază și de aliați fără minte, care se autodistrug doar pentru a face pe plac stăpânului american. Din cauza aroganței SUA au subestimat statul concurent, Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2858155