Hot News
Anatoli Antonov, despre tacticile egoiste ale SUA de a se îmbogăți pe seama conflictului ucrainean
24/04
Zaharova: Există riscul unor incidente militare din cauza exercițiilor NATO
24/04

Sri Lanka a anunțat că intenționează să adere la BRICS

Foto: RIA Novosti

Sri Lanka plănuiește să adere la BRICS în viitorul apropiat, a declarat ambasadorul acestei republici la Moscova, Janita Liyanage, citată de RIA Novosti.

„Au fost discuții ieri și, într-adevăr, există dorința ca în viitorul apropiat să aderăm la BRICS+. Acest lucru va oferi posibilitatea de a asigura atât siguranța de transport, cât și cea alimentară, dar și multe altele”, a spus diplomatul adresându-se presei.

După cum a precizat Janita Liyanage, această chestiune este dezbătută la Conferința internațională pentru securitate, în plină desfășurare la Sankt-Petersburg, de două delegații din Sri Lanka, conduse de prim-viceministrul Apărării și de președintele Comisiei de Supraveghere a Securității Internaționale din Parlament.

Inițial, din BRICS au făcut parte Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, dar din acest an, numărul membrilor organizației s-a dublat, participanți cu drepturi depline devenind Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Iran, Egipt și Etiopia. În plus, dorința de a adera la acest bloc a fost exprimată de alte aproape 20 de state.

Astfel, BRICS reunește astăzi zece țări, care înseamnă o populație de 3,6 miliarde de oameni, adică aproape jumătate din totalul mondial. În plus, aceste state reprezintă mai mult de 40% din producția mondială de petrol și aproximativ un sfert din exporturile mondiale de mărfuri.

Din 1 ianuarie, Rusia a preluat președinția BRICS pentru anul în curs. Principalul eveniment va fi reuniunea șefilor de stat din octombrie, de la Kazan.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Sri Lanka a luat o decizie foarte bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2858175