Hot News
Sri Lanka a anunțat că intenționează să adere la BRICS
24/04
SUA au pus miza mare pe prelungirea conflictului ucrainean
24/04

Zaharova: Există riscul unor incidente militare din cauza exercițiilor NATO

Maria Zaharova/ Foto: RIA Novosti

Manevrele organizate de Alianța Nord-Atlantică la granițele Rusiei amplifică riscurile unor posibile incidente militare, a declarat pentru RIA Novosti, reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

„Alianța continuă explorarea militară practică a unui stat cândva neutru, un participant influent la dezbaterile privind consolidarea stabilității și securității. Manevrele acestea de la granițele Rusiei sporesc riscurile unor posibile incidente militare”, a spus Zaharova.

Diplomatul și-a exprimat convingerea că viitoarele antrenamente de pe teritoriul Finlandei, unde vor fi exersate acțiuni de luptă sunt parte a războiului hibrid dus împotriva Rusiei.

Potrivit Mariei Zaharova, Moscova urmărește, la rândul ei, cu atenție ”acțiunile agresive ale Occidentului colectiv”. ”Fără nici o îndoială, vor fi adoptate toate măsurile de natură politică și tehnico-militară necesare pentru a stopa amenințările la adresa capacității de apărare a țării noastre”, a concluzionat reprezentanta oficială a MAE rus.

Exercițiile NATO sunt programate să înceapă pe 26 aprilie în Finlanda, în imediata apropiere a graniței ruso-finlandeze.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    NATO se joacă cu focul! În urmă cu o lună sau două (nu-mi aduc aminte exact), ministrul Apărării Serghei Șoigu anunțase formarea a două noi armate ruse, care includ 14 divizii a câte 10.000-15.000 de trupe fiecare și 16 brigăzi noi a câte 3.000-5.000 de trupe. Aceste două armate (pe lângă unitățile pe care rușii le au deja) reprezintă o forță combatantă mai mare decât armatele combinate ale Germaniei, Marii Britanii, Franței, Poloniei, Lituaniei, Estoniei, Cehiei, Croației, Finlandei și Suediei. În inconștiența lor, cei din NATO nu știu cu ce forțe au de-a face. Dar, lasă-i să se lovească de pragul de sus al ușii, poate se trezesc cumva la realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2850748