Hot News
Medvedev, despre triplul avantaj al conferinței de pace privind Ucraina, din Elveția
04/05
Deputatul Piskarev: Mass-media occidentale încearcă să creeze un fundal negativ în jurul învestirii lui Putin
05/05

Şoigu: În aprilie, armata Ucrainei a pierdut, zilnic, până la 1000 de oameni

Ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu/ Foto: TASS

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunțat că, în aprilie, Forţele Armate ale Ucrainei, au pierdut zilnic până la 1.000 de militari din cauza cererii SUA de a stopa cu orice preț ofensiva armatei ruse, relatează publicația Mejdunarodnaia jizni.

„Statele Unite și aliații lor cer ca Ucraina să nu permită prăbușirea sistemului de apărare și să țină în frâu cu orice preț ofensiva trupelor ruse. Drept urmare, pierderile zilnice ale inamicului au crescut în aprilie până la o mie de militari”, a spus Șoigu.

El a precizat, totodată, că doar în primele patru luni din 2024, inamicul a pierdut peste 111.000 de militari și 21.000 de unități de arme și tehnică militară.

„O astfel de atitudine inumană față de propria populație este dovada dorinței autorităților ucrainene de a câștiga mărinimia stăpânilor lor occidentali pentru a primi și pe mai departe din partea lor ajutor financiar și militar”, a adăugat Șoigu.

Anterior, reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că autoritățile americane pompează arme în Ucraina pentru ca forțele armate ale țării să lupte până la ultimul ucrainean și să reziste „cel puțin până la votul din noiembrie” din cadrul alegerilor prezidențiale americane.

„Caracteristic este că în aceste dispute interne Casa Albă nu mai mizează deja pe victoria mitică a regimului de la Kiev, controlat de Washington, ci pe ideea ca Forțele Armate ale Ucrainei să reziste măcar până la votul din noiembrie, pentru a nu afecta imaginea lui Joe Biden. De fapt, de dragul acestui lucru, se prelungește agonia lui Zelenski și a anturajului acestuia, în timp ce ucrainenii simpli sunt goniți cu forța la măcel”, a spus Zaharova.

În primele zile ale lunii decembrie 2023, Șoigu a declarat că de la începutul contraofensivei, Forțele Armate ale Ucrainei au pierdut 66.000 de oameni. „De la începutul așa-zisei ofensive, pierderile inamicului au depășit 66.000 de oameni și 7.600 de unități de arme”, a menționat Șoigu.

Ministrul Apărării a precizat, totodată, că în timpul operațiunilor ofensive, formațiunile ucrainene nu și-au atins obiectivele pe nici una dintre direcții. „Încercând să ascundă eșecul contraofensivei, armata Ucrainei atacă ținte civile și prezintă actele teroriste drept victorii militare”, a adăugat el.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Zelenski și ministrul ucrainean al Apărării își trimit militarii la moarte sigură. Și fac acest lucru nu inconștient, ci cu bună știință. Sunt un fel de jertfă adusă pe altarul satanicei Americi. Ce face Ucraina cu tot ajutorul financiar și militar dacă nu va mai avea oameni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2857718