Hot News
Şoigu: În aprilie, armata Ucrainei a pierdut, zilnic, până la 1000 de oameni
04/05
Hristos a înviat! Paște fericit! Bucurie și speranța (VIDEO)
05/05

Deputatul Piskarev: Mass-media occidentale încearcă să creeze un fundal negativ în jurul învestirii lui Putin

Foto: dzen.ru

Președintele Comitetului Dumei de Stat pentru Securitate și Anticorupție a arătat că oponenții geopolitici ai Rusiei au încercat, dar nu au reușit să influențeze voința de exprimare a cetățenilor ruși în timpul alegerilor prezidențiale, scrie TASS.

Comisia Dumei de Stat pentru investigarea faptelor de amestec a statelor străine în treburile interne ale Federației Ruse a înregistrat încercări ale țărilor neprietenoase de a crea un fundal informațional negativ în jurul apropiatei învestituri a președintelui rus Vladimir Putin, a anunțat șeful Comisiei, președintele Comitetului Dumei de Stat pentru Securitate și Anticorupție, Vasili Piskarev.

„În ajunul ceremoniei de învestire a președintelui rus Vladimir Putin, de pe 7 mai, Comisia de investigare a faptelor de amestec a statelor străine în treburile interne ale Rusiei a înregistrat încercări ale organizațiilor neguvernamentale și ale mass-media din țări neprietenoase, precum și a resurselor agenților străini aflate sub controlul lor, de a crea un fundal informațional negativ în jurul viitorului eveniment”, a menționat Piskarev, citat într-o postare pe canalul de Telegram al Comisiei.

El a subliniat că oponenții geopolitici ai Rusiei au încercat, dar nu au reușit să influențeze voința de exprimare a cetățenilor ruși în timpul alegerilor prezidențiale. Piskarev a subliniat că, acum, țările neprietenoase se străduiesc să organizeze o imagine de presă care să le avantajeze, prezentând ruși chipurile nemulțumiți „din rândul opozanților fugari și a jurnaliștior finanțați din străinătate”. Potrivit spuselor sale, astfel de acțiuni sunt planificate la ambasadele Rusiei din țările UE și NATO, „activiștilor fiindu-le distribuite pliante și afișe cu sloganuri anti-ruse pregătite dinainte”.

Piskarev a subliniat că aceste „flash mob-uri” nu pot influența situația din Federația Rusă. El a adăugat că învestirea președintelui se va derula în strictă conformitate cu legea, cu sprijinul absolut al rușilor, care au ales „în favoarea unei Rusii puternice și a unui președinte puternic”.

Ceremonia de învestire a lui Vladimir Putin va avea loc pe 7 mai la ora 12:00, ora Moscovei. Alegerile prezidențiale din Rusia s-au desfășurat în perioada 15-17 martie. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, după procesarea a 100% din protocoale, Putin a obținut 87,28% din voturi. Alegerile au înregistrat o prezență record în istoria modernă a Rusiei – 77,44%.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Nimic nu poate umbri ceremonia de investire a președintelui Vladimir Putin. Este un mare eveniment, o sărbătoare de care aproape 90% dintre ruși se vor bucura, la care se adaugă foarte mulți cetățeni ne-ruși. Ne vom bucura împreună și ne vom ruga ca bunul Dumnezeu să-i dăruiască președintelui Putin multă sănătate și putere de muncă. E un mare patriot, un conducător puternic și bun! Pe cei agitați și neprietenoși să-i ignorăm, că atât îi duce mintea. Câinii latră, caravana trece!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2857817