Hot News
”În câteva săptămâni”. UE a indicat modalitatea de a pune rapid capăt conflictului din Ucraina
05/05
Au fost desecretizate confesiunile adjutantului lui Hitler despre rolul URSS în salvarea aliaților
06/05

În Crimeea, Occidentul a fost îndemnat să-l asculte pe politicianul lituanian Vaitkus

Crimeea/ Foto: RIA Novosti

Președintele Misiunii Interetnice din Crimeea, Zaur Smirnov, a îndemnat țările occidentale să-l asculte și să adopte poziția candidatului la președinția Lituaniei, Eduardas Vaitkus, cu privire la statutul rus al Crimeii, relatează Gazeta.ru, citând RIA Novosti.

„Occidentul trebuie să asculte poziția constructivă a candidatului la președinția Lituaniei, Vaitkus cu privire la Crimeea, și să o adopte, deoarece ea reflectă realitatea și merită încredere”, a spus el.

Anterior, Vaitkus a declarat că Peninsula Crimeea aparține Rusiei, deoarece populația ei a votat în favoarea aderării. De asemenea, el l-a calificat pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, drept un politician deosebit de experimentat și a declarat că el face ceea ce trebuie să facă un șef de stat.

Pe 24 aprilie, președintele belorus, Aleksandr Lukașenko, a declarat că Estonia, Lituania și Letonia au pierdut tot ceea se mândrea Uniunea Sovietică, inclusiv flota, industria și tranzitul, și că „acum se duce în jos”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Eduardas Vaitkus le-a reamintit lituanienilor că dacă au recunoscut Kosovo, atunci sunt obligați să recunoască și Crimeea, pentru că ,,nu există altă cale de ieșire.” Comparația pe care a făcut-o nu este una prea fericită, pentru că sunt două situații total diferite. Dar e bine că a recunoscut Peninsula Crimeea ca făcând parte din Rusia și că are cuvinte de apreciere la adresa președintelui Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2857827