Hot News
MAE a enumerat amenințările din cauza cărora Rusia desfășoară exerciții nucleare
07/05
Ceremonia de investire a președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin în direct, 7 mai 2024 – Video
07/05

Spiegel: Investirea lui Putin a scindat Uniunea Europeană

Președintele Vladimir Putin/ Foto: RIA Novosti

Jurnalistii publicației Der Spiegel informează că învestirea presedintelui rus Vladimir Putin, care va avea loc pe 7 mai, a dus la o scindare in interiorul statelor membre UE. Motivul dezacordului a fost dorința mai multor lideri de state de a fi prezenți în Rusia la ceremonia festivă, scrie Lenta.ru, citând sursa străină.

Vorbind sub rezerva anonimatului, diplomați din Uniunea Europeană au anunțat că Franța, Slovacia și Ungaria intenționează să-și trimită reprezentanți în Rusia pentru că nu vor să piardă contactul cu Moscova. Liderii mai multor state refuză categoric să ia parte la evenimentul învestirii președintelui Putin, considerând acest lucru ca inacceptabil în condițiile relațiilor conflictuale cu Moscova. Punct de vedere împărtășit și de partea germană.

„Germania nu va lua parte la acest eveniment”, a declarat un purtător de cuvânt al MAR german.

Sila-rf.ru subliniază că 7 mai este o zi specială pentru Rusia. Ținând cont de toate riscurile externe venite dinspre țările europene, granițele statului, precum și spațiul lui aerian, sunt sub control special. În ajun, postul de televiziune RT a anunțat, citând surse bine informate, despre planurile Kievului de a lansa un atac masiv asupra regiunilor Rusiei în ziua desfășurării ceremoniei de învestire a președintelui Putin.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Acesta este prețul pe care-l plătesc toate țările membre UE: pierderea libertății și a suveranității. Acum trebuie să ceară voie Ursulei dacă au voie să participe la un eveniment atât de important. Liderii țărilor membre UE nu mai gândesc cu mintea lor, gândește UE pentru toți. Își închipuie că sunt liberi, dar nu sunt. Filosoful George Gurdjieff spunea: ,,Fiecărui prizonier poate să i se ofere într-o zi prilejul de a evada, cu condiția să știe că e în închisoare. Atât timp cât se crede liber, ce șanse ar putea să aibă? Nimeni nu-l poate forța pe un om să fie liber, dacă el nu vrea să fie.” Într-o zi UE le va spune și cu ce au voie să se îmbrace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2858435