Hot News
Ceremonia de investire a președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin în direct, 7 mai 2024 – Video
07/05
Congresul SUA: Condiția pentru trimiterea de trupe în Ucraina
07/05

Xi Jinping: Atacul NATO asupra Ambasadei Chinei din Iugoslavia nu poate fi uitat

Xi Jinping/ Foto: RBC

Președintele Chinei, Xi Jinping, a declarat că țara sa nu va uita niciodată atacul lansat în 1999 de NATO asupra Belgradului, în urma căruia și-au pierdut viața și cetățeni chinezi, relatează Smotrim.ru.

„Astăzi se împlinesc 25 de ani de la revoltătoarea bombardare de către NATO a ambasadei Chinei în Iugoslavia, atac soldat cu moartea a trei jurnalişti chinezi – Shao Yunhuan, Xu Xinghu şi soţia sa Zhu Ying”, a scris liderul chinez într-un articol pentru Politika, publicat în ajunul vizitei sale în Serbia.

„Poporul chinez prețuiește pacea, dar nu va permite niciodată să se repete o istorie atât de tragică”, a conchis Xi Jinping în editorialul său. El a menționat că prietenia dintre popoarele Chinei și Serbiei este pecetluită de sânge și va rămâne pentru totdeauna în memoria lor comună.

Pe 7 mai 1999 – la două săptămâni după ce NATO a lansat atacul asupra Iugoslaviei – în urma unui atac cu bombe asupra Belgradului a avut de suferit inclusiv ambasada Chinei. Au murit trei jurnalişti, alte 20 de persoane fiind rănite.

Xi Jinping efectuează, în prezent, un turneu în Europa, mai exact în Franța, Serbia și Ungaria. Vizita la Belgrad este prevăzută pentru 7-8 mai, lucru confirmat de administrația președintelui sârb, Aleksandar Vucic.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    China nu uită nici pentru trei oameni uciși. Ce-ar face dacă ar avea vreodată un număr mult mai mare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2858534