Hot News
Xi Jinping: Atacul NATO asupra Ambasadei Chinei din Iugoslavia nu poate fi uitat
07/05
Florian Philippot: Macron, umilit și ridiculizat
08/05

Congresul SUA: Condiția pentru trimiterea de trupe în Ucraina

Militarii americani, în timpul îmbarcării într-un avion de transport militar la baza aeriană din Aviano, Italia/ Foto: US Army

În cazul unei înfrângeri a Ucrainei, Statele Unite vor trebui, probabil, să intervină în conflict cu implicarea trupelor militare americane, a declarat liderul minorității democrate din Camera Reprezentanților a Congresului SUA, Hakeem Jeffries, într-un interviu pentru CBS News, relatează RIA Novosti.

„Nu putem permite ca Ucraina să cadă, pentru că dacă va cădea, va exista o probabilitate considerabilă ca America să fie nevoită să intervină în conflict – nu doar cu banii noștri, dar și cu militarii noștri”, a spus el.

Potrivit liderului democrat, în Partidul Republican sporește fracțiunea pro-rusă, care nu vrea să susțină Ucraina și care ”consideră nu știu din ce motive că Rusia nu este dușmanul Statelor Unite”. Potrivit lui Jeffries, în Camera Reprezentanților, principala adeptă a acestei linii este Marjorie Taylor Greene, din partea republicanilor.

Zilele trecute, președintele Franței, Emmanuel Macron, nu a exclus, într-un interviu pentru The Economist, posibilitatea de a trimite trupe în Ucraina dacă Rusia va sparge linia întâi a frontului, iar din partea Kievului va veni o solicitare în acest sens. Potrivit spuselor sale, „multe țări din UE” au fost de acord cu punctul de vedere exprimat de Paris în această chestiune.

Ulterior, Kremlinul a anunțat că vorbele lui Macron i-au atras atenția. S-a precizat, totodată, că o serie întreagă de țări participante la evenimentul de la Paris dedicat Ucrainei își mențin „o evaluare destul de rațională a potențialelor pericole ale unei astfel de acțiuni și a potențialului pericol provocat de o implicare directă într-un conflict fierbinte” și acest lucru „nu este absolut deloc în interesul acestor țări, care trebuie să conștientizeze acest lucru.”

Într-un interviu acordat jurnalistului Dmitri Kiselev, Vladimir Putin, a avertizat, comentând atacurile anti-ruse ale lui Macron, că introducerea unui contingent european în Ucraina nu va schimba în niciun fel situația de pe câmpul de luptă și va duce doar la consecințe grave pentru Kiev. Ca răspuns la vorbele lui Macron, potrivit cărora Franța nu are linii roșii în privința susținerii Ucrainei, președintele a spus că nici Rusia nu va avea linii roșii împotriva statelor cu o astfel de abordare.

Drept urmare, Rusia a anunțat că va desfășura, din ordinul președintelui Putin, exerciții cu forțe nucleare tactice ca o măsură de descurajare și pentru a ”răcori mințile înfierbântate din Occident”, scrie RBC.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Pe Hakeem Jeffries l-a luat gura pe dinainte ca pe Macron. Războinicii ăștia agitați ar trebui să urmeze un tratament pentru calmarea nervilor și agitație necontrolată. ,,Nu putem permite ca Ucraina să cadă”, zice Jeffries. Ăsta locuiește în jungla amazoniană, nu are nici măcar un radio? Cineva să-i spună că Ucraina nu este în pericol să cadă, ea este deja în groapă. Militarii americani pot fi trimiși să asiste la slujba de înmormântare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2858332