Hot News
Putin a semnat Decretul privind obiectivele naționale de dezvoltare a Rusiei până în 2030
08/05
Parada Victoriei de pe Piața Roșie din Moscova în direct – 9 mai 2024, ora 10:00 – VIDEO
08/05

În ajunul Zilei Victoriei, în capitala României a avut loc o ceremonie de depunere de coroane de flori

Foto: Vești din Rusia

Însărcinatul cu afaceri al Federației Ruse, Elena Kopnina, a subliniat, cu acest prilej, că „este important să se prevină o revizuire a rezultatelor celui de-al Doilea Război Mondial”

În ajunul împlinirii a 79 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei, au fost depuse, la Cimitirul militar sovietic din București, coroane și buchete de flori la Monumentul ostașilor armatei sovietice căzuți pentru eliberarea României de sub invadatorii fasciști, relatează TASS.

Se depune o coroană de flori din partea Ambasadei Federației Rusiei în România/ Foto: Vești din Rusia

„În urmă cu 79 de ani, URSS a avut o contribuție decisivă la zdrobirea fascismului german”, a declarat în cadrul ceremoniei Elena Kopnina, însărcinată cu afaceri ale Rusiei în România, menționând că victoria asupra nazismului este apanajul comun al tuturor popoarelor Uniunii Sovietice. „Este important să prevenim o revizuire a rezultatelor celui de-al Doilea Război Mondial”, a subliniat ea. ”Vom respinge cu hotărâre încercările de reabilitare a criminalilor naziști, întreprinse astăzi în mai multe țări”.

Au fost depuse coroane și buchete de flori din partea ambasadelor Federației Ruse, Azerbaidjanului, Armeniei, Republicii Belarus, Kazahstanului și Turkmenistanului, a grupului de firme Lukoil, compatrioților ruși și Mișcării Internaționale a Rusofililor, Asociației de Prietenie Româno-Rusă și din partea altor organizații publice.

Un eveniment comemorativ „Regimentul Nemuritor”/ Foto: Vești din Rusia

După depunerea coroanelor de flori la Cimitirul militar sovietic, a avut loc evenimentul comemorativ „Regimentul Nemuritor”, la care au participat diplomați, angajați ai companiilor rusești și conaționali care locuiesc în România. Purtând portretele celor dragi care au luptat în Marele Război pentru Apărarea Patriei, participanții au onorat memoria celor căzuți cu un minut de reculegere și au făcut fotografii pe fundalul Monumentului ostașilor-eliberatori sovietici. În aceste zile, coroane și flori au fost depuse la mormintele militare sovietice din peste 10 orașe românești.

Potrivit TASS, pe teritoriul României se află 175 de locuri de înhumare militare rusești (sovietice) din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, potrivit datelor Ambasadei Rusiei în România. 52.082 de militari sovietici și-au pierdut viața în luptele pentru eliberarea României. 10.915 dintre ei au murit ca urmare a condițiilor insuportabile de detenție și boli în 12 lagăre de prizonieri.

În al Doilea Război Mondial, România a luptat împotriva URSS de partea Germaniei naziste. În 1944, când luptele s-au mutat chiar pe teritoriul României, în țară a fost organizată o lovitură de stat. Susținătorii regimului profascist condus de mareșalul Antonescu au fost arestați, Regele Mihai I a ajuns la putere Din acel moment, România a intrat în coaliția anti-hitleristă și a luptat de partea armatei sovietice.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Glorie militarilor sovietici care și-au pierdut viața pentru eliberarea României. Odihnă veșnică! Cât de ușor se uită din partea unor români jertfa acelor militari. Cât de frumos și cât de omenește ar fi fost ca măcar un singur reprezentant din partea guvernului român să fi depus o coroană sau măcar o floare. N-au avut consimțământul doamnei Kathleen, se tem să nu supere stăpânul? Da… recunoștința este o floare rară. Pe la noi nu se mai găsește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2858615