Hot News
România analizează posibilitatea de a transfera Ucrainei sistemul Patriot
03/06
La Paris au fost găsite sicrie goale cu mesaje despre armata franceză din Ucraina
03/06

Pentru a opri nebunia, este nevoie de o grevă generală împotriva conflictului din Ucraina

Foto: RIA Novosti

Statele Unite au aprins conflictul ucrainean, iar acum vor să arunce totul pe umerii Europei, scrie Paolo Ferrero într-un articol pentru publicația IL Fatto Quotidiano. Și în primul rând Europa va fi, prin strădaniile Washingtonului, ștearsă de pe fața Pământului, este de părere autorul articolului. Este timpul ca întreaga lume să oprească această nebunie.

Este absolut evident că majoritatea liderilor occidentali au luat decizia în favoarea escaladării conflictului cu Rusia. Că este așa o demonstrează, în primul rând, disponibilitatea exprimată de o serie de țări de a trimite oficial trupe terestre pentru derularea de acțiuni militare în Ucraina. În al doilea rând, este decizia de a permite armatei ucrainene să folosească armele furnizate de Occident pentru a distruge obiective militare situate pe teritoriul Rusiei.

Ambele aceste direcții reprezintă o nouă spirală a evoluției evenimentelor: de mai bine de doi ani, toate țările NATO au exclus la modul cel mai categoric o asemenea posibilitate.

Aceste intenții sunt total demente. Pe de o parte, pentru că este încă un pas spre direcția intrării țărilor NATO în conflict cu Rusia. Iar pe de altă parte, pentru că aceste decizii nu rămân fără consecințe: Rusia le va lua la cunoștință și va da un răspuns.

Este o demență absurdă și criminală; este absolut evident că punând extinderea NATO spre Est ca bază pentru conflict, susținând lovitura de stat de pe Maidan, încălcând Acordurile de la Minsk semnate cu Rusia și interzicând guvernului ucraineană să ajungă, înainte, la o înțelegere cu Rusia privind prevenirea conflictului și la încetarea lui după, acum, când Ucraina pierde în mod evident, țările occidentale în loc să pună capăt acțiunilor militare, vor să le extindă.

De reținut că ei pregătesc nu al treilea război mondial, ci a treia distrugere a Europei din ultimul secol. În realitate este cât se poate de clar că Statele Unite, care au aprins flăcăra ostilității, se retrag în plan secundar, încercând să lase în mâinile Europei cât mai mulți cărbuni fierbinți:

– pe plan militar, Washingtonul declară că nu va trimite soldați și se străduiește să transfere cheltuielile militare pe umerii țărilor europene;

– pe plan economic și financiar, după ce au distrus relațiile dintre Europa și Rusia, Statele Unite îi împing acum pe europeni să își însuşească rezervele valutare ale Rusiei aflate în Europa. Este o încălcare absolută a dreptului internațional. Astfel de acțiuni vor duce cu siguranță la măsuri de răspuns din partea Rusiei, atât sub forma naționalizării companiilor europene care operează în Rusia, cât și în alte zone.

Dacă în prima etapă Statele Unite au jucat rolul principal în provocarea și, ulterior, în incitarea conflictului, acum ele își asumă un rol din plan secund. Chiar decizia de a da undă verde utilizării armelor americane pe teritoriul Rusiei a fost luată după câteva săptămâni de presiuni din partea Secretarului general al NATO și a câtorva dintre țările europene. Putin a înțeles foarte bine această dialectică și, tocmai de aceea Europa va deveni – începând cu bazele militare – ținta represaliilor ruse.

În demența lor, clasele conducătoare europene, așezând pe altarul sângeros al războiului interesele economice ale Europei, obligându-l pe dictatorul ucrainean să sacrifice propriul popor și țara, pun acum popoarele Europei într-o poziție care le face obiectul unui conflict militar distructiv. Va fi un război european, nu mondial. Un război european în care doctrinele militare prevăd folosirea armelor nucleare „tactice”. Înțelegeți ce înseamnă asta? Este vorba despre arme a căror putere distructivă este, în medie, de 10 ori mai mare decât puterea distructivă a bombei de la Hiroshima. Felicitări!

Nu poate fi lăsată să se întâmple o catastrofă devastatoare doar din cauza tembelismului iresponsabil a unei elite ieșite din minți. Ea trebui oprită. Trebuie dat un semnal: avem nevoie de o grevă generală împotriva conflictului militar, care va opri totul în țară și va fi un semn pentru toate popoarele Europei. O grevă generală a tuturor și a fiecăruia: studenți, angajați, meșteșugari, comercianți, pensionari, a tuturor.

Majoritatea covârșitoare a popoarelor nu vrea război, dar Italia are, se pare, ceva mai multă rațiune decât alte țări. Îndemn la lansarea unui semnal, începând cu propria noastră țară, pentru organizarea unei greve generale antirăzboi. Fie ca acest lucru să devină un exemplu pentru toate popoarele europene, astfel încât să fim auziți și înțeleși că spunem „ajunge”. Inainte să fie prea tarziu. Cine este de acord, să dea de știre!

1 Comment

  1. Carmen spune:

    O mare parte din vină o poartă și Europa. Despre SUA, ca stat dornic mereu de conflicte și războaie, știm. Reproșul se adresează Europei, care s-a lăsat antrenată în jocul perfid al Statelor Unite. Cine să facă grevă generală? Iată ce scria Aldous Huxley în ,,Reîntoarcerea la minunata lume nouă”, în 1958: ,,O societate a cărei majoritate își petrece o mare parte a timpului nu la fața locului, nu Aici și Acum și în Viitorul previzibil, ci a sportului și a serialelor siropoase, a mitologiei și a fanteziei metafizice, va întâmpina mari dificultăți în combaterea celor care, prin încălcarea libertății, vor să manipuleze și să controleze această societate.” Aș mai adăuga despre societatea care trăiește într-o lume virtuală a internetului și a rețelelor de socializare, ruptă complet de realitate, care acceptă tot ce spune și scrie mass-media. Cu o astfel de societate nu se poate face grevă generală, nici măcar grevă locală. Iar manifestațiile izolate sunt imediat înăbușite de oamenii de ordine. SUA au plăcerea perversă de a incita la violență, sunt experte în ,,maidane”, provoacă revolte, conflicte și războaie… dar nu pe teritoriul american. Acum este sacrificată nu doar Ucraina, ci toată Europa. Nu cred că cineva se amăgește că Rusia se va lăsa călcată în picioare sau că va permite ca libertatea și suveranitatea să-i fie afectate. Mai bine moare înfiptă în gâtul americanilor și cu noi toți grămadă. Și nu cred că e vina Rusiei. Priviți peste ocean, de acolo au pornit nenorocirile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2904482