
Prim-adjunctul ambasadorului Rusiei la ONU, D.A. Polianski, în dialog interactiv cu candidatul la funcția de președinte al celei de-a 80-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, A. Baerbock
16/05
Paradă. Postfaţă
16/05Markov – Succesul negocierilor de la Istanbul!

Foto: POOL/TASS
Succesul negocierilor de la Istanbul!
- Privite în ansamblul lor, negocierile sunt o reușită și vor continua.
- În privința armistițiului: fiecare parte va prezenta în scris conceptele ei despre armistițiu, viziunea ei despre cum ar trebui să arate o încetare a focului. După aceea, aceste concepte vor fi dezbătute în cadrul negocierilor.
- Partea ucraineană vrea negocieri între Putin și Zelenski. Partea rusă „a luat act de acest lucru”. Adică, în principiu, nu este împotrivă. Dar este nevoie de pregătiri.
- Schimb de prizonieri 1000 pentru 1000.
- Adică nu este deloc un eșec al negocierilor, așa cum au prognozat toți, ci un succes moderat.
2 Comments
Succes în continuare!
Este un început bun. Dar modest.
Negocierile ar fost cu adevărat pline de succes dacă schimburile de prizonieri ar fi fost de o sută de mii contra o sută de mii. Adică ucrainenii să dea Rusiei o sută de mii de prizonieri și Rusia să returneze Ucrainei o sută de mii de soldați naziști ucraineni capturați de care armata Ucrainei banderoviste are mare nevoie pe frontul ucrainean la Pokrovsk și pentru a invada din nou Rusia la Kursk .
Probabil urmează ca la viitoarea ”rundă” să se ajungă și la o astfel de înțelegere. Doar suntem în secolul 21, războaiele se poartă în mod civilizat, nu ca pe vremea lui Stalin care-i punea pe prizonieri să defileze la parada de la Moscova și să reconstruiască orașele rusești pe care Al Treilea Reich le distrusese.
Îmi imaginez ce s-ar fi întâmplat cu omul care l-ar fi sfătuit pe Stalin să procedeze la un schimb de prizonieri cu Reichul nazist și să-i trimită înapoi lui Hitler pe cei câteva milioane de prizonieri germani capturați de ruși…