Hot News
TIMP, ÎNAPOI! (III)
05/07
Kedmi: Rusia poate ţine piept NATO şi fără Tratatul de la Varşovia
05/07

Sobianin vrea un nou mandat la Primăria Moscovei. Ca independent

Marţi a expirat termenul de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaţilor la Primăria Moscovei. Cu excepţia primarului în exerciţiu, Serghei Sobianin, care merge în alegeri ca independent, au mai depus actele necesare, printre alţii, deputatul Mihail Degtiarev (liberal-democraţi, LDPR), omul de afaceri Vadim Kumin (Partidul Comunist) şi deputatul Dumei municipale, fondatorul companiei de construcţii „SU-155”, Mihail Balakin.

Pe listă nu se regăseşte nici un opozant. Potrivit Vedomosti, fostul deputat Dmitri Gudkov şi Ilia Iaşin nu au trecut filtrul municipal, iar Iabloko a refuzat să intre în cursa electorală din cauza scandalurilor care macină formaţiunea politică. Acum, primăria trebuie să rezolve problema atragerii alegătorilor în secţiile de votare.

Cotidianul aminteşte că, în timpul campaniei din 2013, peste un sfert dintre cetăţenii cu drept de vot ai capitalei Rusiei au fost aduşi, practic, de candidatul Aleksei Navalnîi: 27% dintre moscoviţii care s-au prezentat la urne au optat în favoarea opozantului.

De această dată, campania adversarilor lui Sobianin nu va fi una politică, împotriva puterii federale, cum s-a întâmplat în 2013, ci va aborda chestiuni concrete legate de gospodărirea oraşului. În orice caz, aşa crede analistul Aleksandr Pojalov. „Într-un final, din punctul de vedere al dezvoltării metropolei, cel mai potrivit candidat pentru partea mai puţin politizată a clasei de mijloc şi a mediilor intelectuale ar putea fi chiar Sobianin – pe durata Cupei Mondiale de fotbal, au devenit vizibile roadele politicii lui de europenizare a spaţiilor orăşeneşti”, a apreciat analistul.

Autorităţile moscovite se tem de rezultatul urnelor, este de părere o persoană apropiată administraţiei prezidenţiale. „L-ar fi putut lăsa pe Iaşin. Sau pe Gudkov. În urmă cu cinci ani l-au admis pe Navalîi şi s-au fript: atunci, toţi susţineau că liderul opoziţiei nu poate trage mai mult de 5-7%”, a adăugat interlocutorul cotidianului Vedomosti.

Foto: RIA Novosti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875155