Hot News
Igor Akinfeev a plecat din echipa națională a Rusiei
01/10
Testarea armelor electromagnetice
02/10

În trei ani în Siria și-au pierdut viața 112 militari ruși

Potrivit Consiliului Federației Ruse, aproape jumătate dintre ei au murit în urma prăbușirii aeronavelor An-26 și IL-20.

Pierderile suferite de Rusia în trei ani de operațiuni din Siria au depășit o sută de persoane, a anunțat fostul comandant al Forțelor Aerospațiale din Rusia, președintele Comitetului pentru apărare și securitate al Consiliului Federației Ruse, Viktor Bondarev.

„Până în prezent, pierderile Forțelor Armate Ruse din Siria ajung la 112 persoane, dintre care aproape jumătate revine catastrofei An-26 și doborârii avionului IL-20. În ce privește tehnica militară, am pierdut 8 avioane, 7 elicoptere și, eventual, 1-2 vehicule blindate”, citează pe Bondarev serviciul lui de presă, cu ocazia celei de a treia aniversări a operațiunilor din Siria ale Federației Ruse.

 

Pentru comparație, senatorul a citat numărul de pierderi sovietice din Afganistan: în primii 3 ani de război au murit aproape 4 800 de militari, au fost distruse cel puțin 60 de tancuri, cel puțin 400 de transportoare blindate și vehicule de luptă, 15 avioane și 97 de elicoptere.
Senatorul a menționat și pierderile țărilor occidentale: ”în cei trei ani de război din Irak (2003-2006), coaliția americană a pierdut 2 515 militari, dintre care Statelor Unite le revin 2 309 de persoane, 10-20 tancuri ”Abrams”, câteva zeci de transportoare blindate, cel puțin 50 de blindate ”Bradley”, 15 avioane și circa 80 de elicoptere”, a spus Bondarev.

Potrivit acestuia, operațiunea antiteroristă rusă din Siria a demonstrat că „am învățat să luptăm”. „La urma urmei, cel mai important criteriu al calificării militare nu este numai faptul însuși de a obține o victorie, ci și prețul acesteia”, a spus senatorul.

În concluzie, el a precizat că în răstimp de trei ani, în cadrul operațiunii din Siria, Forțele Aerospațiale Ruse au lichidat 85 000 de teroriști.

Foto: Baza rusă Khmeimim din Siria/TASS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093