Hot News
Timp, înapoi! Vyacheslav Samoshkin (XVI): La Marin Preda, în vara fierbinte 1975
04/10
Dvorkovici este noul șef al FIDE
04/10

De ce este îngrijorat președintele Putin?

Președintele Vladimir Putin a declarat că este neliniștit de volatilitatea din politică, economie și securitate, de caracterul imprevizivil al acțiunilor președintelui SUA, Donald Trump și nu numai, relatează RIA Novosti.
”Neliniștea este generată de incertitudini: în politică, dar și în sfera securității, și în economie. Volatilitatea, cu alte cuvinte. Iar numărul factorilor care crează incertitudini crește, iar asta trezește îngrijorare. Caracterul imprevizibil al evoluției evenimentelor naște îngrijorare”, a spus liderul de la Kremlin vorbind în ședința plenară a Săptămânii energetice a Rusiei, întrebat fiind ce anume îl neliniștește.
Întrebat dacă prin acești factori l-a avut în vedere pe președintele Statelor Unite, Donald Trump, șeful statului a răspuns: ”Nu numai. Desigur, are o contribuție considerabilă la menținerea acestei situații, pentru că este președintele celei mai putenice țări a lumii. Dar nu numai. Am vorbit în general, despre conjunctură”.
”Priviți – creșterea extremismului. De unde a venit? De ce se pune atât de acut această problemă astăzi? De ce extremismul degenerează în terorism? Nu este oare un motiv de neliniște? Trebuie să înțelegem de unde vin toate astea”, a adăugat Putin.
”Ceea ce trezește optimism este, totuși, rațiunea, oricât ar fi de dificil, întotdeauna oamenii, omenirea, au găsit ieșire din cele mai complicate situații, conducându-se după interesele țărilor, ale popoarelor. Este scopul oricărui guvern – să asigure bunăstare și creșterea bunăstării cetățenilor lui”, a subliniat președintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875126