Hot News
De ce este îngrijorat președintele Putin?
04/10
Guvernul pregătește un plan de renunțare la dolar
04/10

Dvorkovici este noul șef al FIDE

Arkadi Dvorkovici a fost ales noul președinte al Federației Internaționale de Șah (FIDE) la congresul organizației din orașul georgian Batumi, rtransmite RIA Novosti. Prin rezultatele votării, el a învins pe vicepreședintele FIDE, grecul Georgios Makropoulos.
Inițial, au fost trei candidați pentru funcția de șef al FIDE, dar marele maestru britanic Nigel Short a anunțat că și-a retras candidatura cu câteva minute înainte de începerea votului, sprijinind pe rusul.
„Evident, FIDE are nevoie de schimbări, sunt necesare noi persoane, iar acest lucru nu poate fi realizat cu Makropoulos. Apropo, Arkadi este un tip foarte inteligent, educat, plăcut în comunicare. Este timpul ca Federația să scape de persoane vechi. Este timpul să le predăm la muzeu”, a declarat Short pentru agenția TASS.
„Este important să nu permitem ca președintele să rămână la postul său pentru mai mult de două mandate. Kirsan Iliumjinov a condus FIDE din 1995 – este ceva de neconceput. Este foarte bine că Arkadi a făcut declarația cu privire la două mandate și nu mai mult „, a adăugat marele maestru britanic.
Ca urmare, în concurență cu Makropoulos Dvorkovici a primit un avantaj destul de substanțial. 103 de delegați au votat pentru fostul vicepremier al guvernului rus, în timp ce adversarul a fost susținut de 78 de persoane.
Echipa lui Dvorkovici va include pe francezul Bashar Kouatly (primul vicepreședinte), pe azerul Mahir Mamedov, pe peruvianul Julio Ernesto Gradna Zuniga (toți vicepreședinți), pe togolesul Enyonam Seva Fumey (secretar general) și pe Zhu Chen din Qatar.
Prezentând propriul program, Dvorkovici a promis să atragă numeroși sponsori și să reducă plățile și contribuțiile la FIDE din partea federațiilor.
Un alt punct al discursului său electoral au fost eficiența și transparența în activitatea organizației. De asemenea, politicianul rus a promis să deschidă în mod public contracte FIDE cu terțe părți.
Dvorkovici are o bogată experiență în serviciul public și a lucrat nu doar ca viceprimministru, ci și ca ministru adjunct al dezvoltării economice și ca asistentul al șefului statului în timpul mandatului prezidențial al lui Dmitri Medvedev.
Interesant este faptul că tatăl lui Dvorkovici, Vladimir a fost arbitru internațional de șah și mare maestru, iar în perioada 1982-1984 a fost secretar executiv al Federației de Șah al URSS.
Din 2007 până în 2010, Dvorkovici însuși a fost vicepreședinte al Federației de Șah din Rusia, iar între 2010 și 2014, președintele Consiliului de Supraveghere și în prezent, face parte din Consiliul de Patronaj al Federației Ruse de Șah.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091