Hot News
Majoritatea companiilor mari se tem de noile sancțiuni americane
07/11
Ce înseamnă pentru Rusia rezultatul alegerilor din SUA
07/11

Revoluția din Octombrie – cum Uranus pune punct unei lumi

Pictura lui P.Sokolov-Skalia, ”Asaltul Palatului de Iarnă”.

Din însemnările astrologului Sergiu BĂLAN

Judecând după cum erau plasate planetele pe tabla de șah a Cerului, la începutul secolului al XX-lea, probabil că nimic nu ar fi putut opri sau schimba predispozițiile acestora… Mai ales pentru Imperiul Țarist.

Bogatul ținut, condus autocrat, va cunoaște una dintre cele mai violente schimbări din istoria umanității și totul începe în anul 1905, cu atmosfera tensionată determinată de greve, mișcări de stradă, ciocniri între manifestanți și forțele de ordine (mai ales în Sankt-Petersburg, capitala Imperiului), culminând cu Duminica Însângerată (9/22 ianuarie).

La presiunea opoziției care dorea drepturi politice sporite, Țarul Nikolai al II-lea va iniția o serie de reforme care să permită virarea către o monarhie constituțională (adică țarul să accepte controlul Parlamentului, al Dumei de Stat).

Începe Primul Război Mondial, Rusia se implică militar în ceea ce avea să se transforme treptat într-o confruntare de uzură, cu prea multe victime și popularitatea regimului țarist este în cădere liberă. Armata este prea departe, iar revoluționarii devin din ce în ce mai radicali.

După un ciclu jupiterian (adică după 12 ani de la evenimentele din 1905), în februarie 1917, începe ceea ce istoricii numesc prima fază a Revoluției Socialiste. Un marș dedicat sărbătoririi Zilei Internaționale a Femeilor (23 februarie / 8 martie 1917) se transformă în protest la care aderă și muncitorii de la atelierele Putilov. Se cere pâine și mai târziu, când totul degenerează, sunt devalizate mai puțin magazinele și mai mult brutăriile…

Intervin trupele de cazaci, iar bilanțul final – 40 de morți în Piața Znameski îi înfurie pe soldații garnizoanei din Petrograd, determinandu-i pe aceștia să fraternizeze cu revoluționarii.

Se formează Sovietul din Petrograd (controlat de militari) și astfel ia naștere un sistem dual de putere (dvoevlastie) – Sovietul va conduce alături de Duma de Stat. Asta până în octombrie.

La 2 martie 1917, țarul Nikolai al II-lea abdică. Se formează Guvernul Provizoriu avandu-l premier pe prințul Gheorghi Lvov (până în iulie); apoi, Alexandr Kerenski va fi la cârma executivului până în octombrie.

Pe 25 octombrie 1917 are loc Revolta din Octombrie sau Revolta de pe 25, cum se spunea în epocă. Totul a inceput seara, la ora 21.45, la Petrograd, cu lovitura de tun de pe crucișătorul „Aurora” și s-a încheiat la ora 02.04 noaptea, odată cu căderea Palatului de Iarnă. Firește, vorbim despre miezul acțiunii, nu despre un eveniment izolat; căci tot anul 1917 și mai apoi, până în 1921, întreaga Rusie a fost scena luptelor sângeroase în urma cărora bolșevicii au avut câștig de cauză.

Dar să vedem cum au influențat astrele desfășurarea evenimentelor! În primul rând, ideea de revoluție conectează la Uranus, plasat strategic în domiciliul său din Vărsător. Bate vânt de noutate și tendința de a se renunța la tiparele vechi este puternică… În plan social, Uranus determină o nouă ordine care, firește, nu se poate implementa fără deranj major. „Limită” și „Uranus” nu sunt noțiuni compatibile, deci totul s-a exagerat invocandu-se binele colectiv (o noțiune foarte uraniană, până la urmă).

Războiul civil este generat de opoziția lui Uranus cu Saturn din Leu, adică noutății i se opune vechiul, conservatorismul. Poziția saturniană este viciată, fiindcă Leul este domeniu de exil pentru Saturn. Deci Legea (guvernată de Saturn) este distorsionată de egoism feroce și dorință de putere.

Soarele este poziționat în semnul Scorpionului, chiar în centrul zodiei, în al doilea decan. Interesant este gradul (al 15-lea), patronat de Marte, adică conflictul. Soarele semnifică regele, aristocrația, iar Scorpionul nu este un semn foarte fast pentru conducători, mai ales când există aspecte proaste.

Ei bine, Soarele (conjunct cu Mercur) este vârful unui careu în T a cărui bază este formată tocmai din opoziția Saturn-Uranus, primind toată tensiunea aspectului astral. Cum s-a descărcat? Prin ceea ce va avea ca finalitate actul din Casa Ipatiev (orașul Ekaterinburg), în noaptea dintre 16-17 iulie 1918, adică execuția familiei imperiale ruse. Povestea este în casa a IV-a, casă care semnifică sfârșitul, dar și lezarea (poporului, în cazul de față), deci totul are noimă.

Luna este poziționată în Leu, cu sentimente intense și exprimare dramatică, prevestind folosirea maselor populare (reprezentate prin Soviete) de către noua putere.

Să mai amintim de prezența lui Pluton în Rac, o poziție care predispune și la retrasarea granițelor statale prin moarte (Pluton este stăpânul Scorpionului) – vezi sfârșitul războiului mondial. Partea proastă este că Pluton a făcut conjuncție multe luni de zile (iunie 1917-martie 1918) cu Nodul Sud Lunar (un semnificator kharmic), ceea ce a catalizat convulsiile sociale și numărul mare de victime asociate acestora.

Revoluția din Octombrie a schimbat ordinea socială. Ideologia care a inspirat-o, socialismul, este expresia lui Neptun, planetă pe care o găsim în Leu. Interesant este că trei dintre brațele Crucii Fixe sunt profund implicate în acest eveniment cu ecouri la scară planetară: Leul (care conține Neptun, Saturn și Luna), Scorpionul (găzduiește Soarele și Mercur), Vărsătorul (gazda lui Uranus). Era firesc să existe urmări dure și pe termen lung, după cum s-a și întâmplat.

Doar trei brațe ale Crucii Fixe?!? Au fost toate patru! Lenin, conducătorul de facto al Marii Revoluții Socialiste din Octombrie (cum a fost denumită din 1927), a fost nativ Taur. Și iată cum un Pătrat Magic aproximativ (format din planetele plasate în semnele fixe, adică Taur, Leu, Scorpion și Vărsător) a declanșat un carusel în care lumea nu va mai fi niciodată așa cum a fost!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875103