Hot News
Aspecte turistice: Moscova, capitala Rusiei (VIDEO)
25/11
Premierul Japoniei despre perspectivele relațiilor cu Rusia
26/11

Propunere legislativă a președintelui Putin

Președintele Vladimir Putin a depus în Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului de la Moscova, un foarte intersant și important, pentru cetățeni, proiect de lege. Documentul extinde lista infracțiunilor care pot să nu ajungă în instanța de judecată, dacă prejudiciul creat este achitat de cel vinovat, care va cere și iertare, relatează Rossiiskaia Gazeta.

În prezent, sunt foarte rare cazurile în care o anchetă penală se închide dacă respectivul cetățean a recunoscut totul și este gata să-și asume vinovăția. Proiectul de lege prezidențial vizează, în mare măsură, mediul de afaceri. Scopul lui este de a forma un climat de business favorabil, de a reduce riscurile pentru cei care fac afaceri. Amendamentele la lege vor oferi garanții suplimentare de protejare a întreprinzătorilor de o urmărire penală nejustificată.

Amendamentele vor fi introduse în Codul de Procedură Penală al Rusiei. Se propune ca pe lista infracțiunilor, unde devine posibilă închiderea unei anchete penale, să fie adăugate infracțiunile de gravitate mică.

Pentru cadrele de conducere interesantă este observația la articolul din Codul Penal al Rusiei privind neplata salariilor, pensiilor, burselor, ajutoarelor sociale, etc. Se propune adăugarea unui punct, care precizează că un cetățean care este la prima abatere, va fi absolvit de responsabilitate penală, dacă va achita în totalitate datoria cumulată, precum și compensațiile corespunzătoare.

Astăzi, directorii care întârzie plata salariilor nu au posibilitatea de a evita banca acuzaților, chiar dacă sting toate datoriile, menționează RG.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875110