Hot News
Kudrin: Rusia a căzut într-o ”gaură de stagnare”
28/11
Au fost anunțate negocierile bilaterale Trump-Putin
28/11

Potanin, Usmanov și Karimov au promis investiții de 24 de miliarde de euro

Alișer Usmanov, proprietarul companiei ”Metalloinvest”

Cei mai mari investitori de pe lista consilierului prezidențial Andrei Belousov s-au dovedit a fi grupul ”Nornikel”, patronat de Vladimir Potanin, compania lui Alișer Usmanov, ”Metalloinvest”, și societatea ”Polius”, care aparține omului de afaceri Said Karimov.

Cei trei întreprinzători sunt dispuși să investească 1,8 trilioane de ruble (23,8 miliarde de euro) în proiecte de investiții noi, elaborate în cadrul grupului de lucru condus de prim vicepremierul și ministrul de finanțe, Anton Siluanov.

”Nornikel” este gata să realizeze pe cont propriu 12 proiecte, cheltuind în acest sens 749,4 miliarde de ruble (9,9 miliarde de euro). Metalloinvest a anunțat investiții proprii de 541,5 miliarde de ruble (7,2 miliarde de euro) pentru 17 proiecte care totalizează 812,2 miliarde ruble, iar Polius va veni cu 507 miliarde de ruble (6,7 miliarde de euro), bani proprii, pentru șapte proiecte.

Venind în completare, agenția RIA Novosti precizează că pe lista lui Belousov figurează 981 de proiecte, propuse spre analiză mediului de afaceri privat, ministerelor federale și subiecților Federației ruse. Volumul total al investițiilor în respectivele proiecte se ridică la circa 81 de trilioane de ruble (1,071 trilioane de euro) și vizează domenii dintre cele mai diferite, de la infrastructura de transport (259) și agricultură (81 de proiecte), la chimie și petrochimie (74), digitalizare (55), ecologie și mediu (29), etc.

Se precizează, de asemenea, că în ultimele trei săptămâni au fost primite cereri de investiții din partea a 54 de întreprinzători pentru realizarea a 207 proiecte, cu un volum de investiții de peste 14,5 trilioane de ruble.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875000