Hot News
Mihail Gorbaciov și George Shultz: Să refacem drumul spre pace
02/12
Putin a apreciat adoptarea declarației finale a G20 drept un rezultat pozitiv
02/12

Putin despre conversația sa cu Trump la G20

Președintele rus Vladimir Putin a vorbit „în picioare”cu liderul american Donald Trump. El a declarat acest lucru la o conferință de presă de la 1 decembrie, dedicată rezultatelor summitului G20, transmite RIA Novosti. Potrivit liderului rus, în timpul discuției el a comentat pe scurt incidentul din Marea Neagră. Pozițiile celor două țări pe această temă diferă, de aceea fiecare a rămas cu propria sa opinie, a menționat Putin.

De asemenea, șeful statului și-a exprimat regretul din cauza anulării negocierilor ample cu omologul său american. În opinia sa, o astfel de întâlnire a fost mult timp necesară. În primul rând, din cauza declarației lui Trump despre dorința Statelor Unite de a se retrage de la Tratatul privind rachetele cu raza medie și mai scurtă de acțiune (INF). Părțile au intenționat să discute relațiile bilaterale. Cu toate acestea, în ajunul evenimentului, Trump a anulat negocierile. Potrivit versiunii oficiale, acest lucru a fost făcut din cauza a ceea ce s-a întâmplat în Strâmtoarea Kerci, unde polițiștii ruși de frontieră au reținut trei nave militare ucrainene care au încălcat frontiera de stat.

În timpul liber care s-a făcut, Putin a purtat discuții cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan. În plus, între 30 noiembrie și 1 decembrie, președintele rus a avut întrevederi cu liderii țărilor BRICS, cancelarul german Angela Merkel, președintele francez Emmanuel Macron și cel argentinian Mauricio Macri, liderul chinez Xi Jinping, prim-ministrul japonez Shinzo Abe și prințul Arabiei Saudite, Muhammed bin Salman Al Saud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091