Hot News
Biserica Belorusă a întors spatele Constantinopolului și schismaticilor ucraineni
22/12
Manevra subtilă a Rusiei a descurajat Forțele Aeriene ale SUA. Expertul militar român despre rolul S-300 în retragerea SUA din Siria
22/12

Nostradamus, într-o eternă actualitate! Din însemnările astrologului Sergiu Bălan

Nu putea trece decembrie (generoasă atât în materie de personalități, cât și de evenimente) fără a-l aminti pe Michel de Notre Dame (Notredame, Nostredame), născut la 14 decembrie 1503, în Franța, la Saint-Remy de Provence ceea ce înseamnă că s-a împlinit 515 de ani de la nașterea lui. Studiază medicina la Bordeaux (sau Montpellier, după alte surse) și se spune că nu și-a finalizat studiile; începe să practice medicina la Agen (după 1530), apoi se mută la Salon (unde locuia și fratele său). Se căsătorește cu o tânără de condiție, face doi copii și trăiește fericit. Epidemia de ciumă din 1546-1547 îl lasă fără familie (își pierde atât soția, cât și copiii), dar și fără minți (pentru o scurtă perioadă de timp).
Își revine, însă personalitatea sa este modificată (devine dur, arțăgos, direct, își tratează pacienții fără menajamente…). În fine, se va recăsători; încep problemele cu Inchiziția (este acuzat de vrăjitorie, în timp ce el se ocupa de astrologie), iar între 1553-1555 scrie cunoscutele profeții. Publică „Centuriile” (zece seturi a câte o sută de catrene fiecare, cu excepția unuia care are 42 de catrene) în anul 1555.
Se stinge la 1 sau 2 iulie 1566, prezicând, se pare, când anume va pleca printre stelele atât de dragi lui! Cam aceasta este, în mare, viața unuia dintre cei mai renumiți astrologi din istorie, pe numele său latin Nostradamus. Acum, să trecem la detaliu!

O personalitate de calibru are o aură de mister (de regulă) și Nostradamus nu face excepție. Nu i se cunoaște cu certitudine data nașterii, in primul rând; sunt surse care indică ziua de 21 decembrie, ba chiar și pe cea de 4! Harta astrală alcătuită pentru data de 14 decembrie 1503 pare să corespundă evenimentelor din viața marelui ezoterist și este folosită de mai toți colegii de pasiune.
Apoi, surpriză, Nostradamus nu este Săgetător, ci Capricorn! Pentru anul 1503, la data de 14 decembrie, Soarele este la 1°37′ Capricorn (datorită fenomenului de precesie). Semnul natal i-a dat nativului rigoarea, disciplina, seriozitatea atât de necesare în practicarea medicinei, iar conjuncția Soarelui cu Mercur i-a facilitat mobilitatea intelectuală și abilitățile de comunicare (importante pentru un medic!).

Nativul nostru a fost un strălucit discipol al lui Hipocrat (Soarele este stăpânul casei a VI-a a sănătății din Leu, iar Fecioara, semnul clasic al sănătății, este interceptată integral în casa care îi corespunde, a VI-a; în plus, stăpânul Fecioarei este Mercur!), folosind terapii deosebite pentru vremea respectivă, care furnizau un număr mare de vindecări (să fi fost și ceva practici energetice pe lângă leacuri?!?). Mercur l-a făcut și foarte inteligent, deschis în abordare, cu un spirit speculativ de excepție. Tot meritul influenței mercuriene este și textul catrenelor – atât de versatil, încât interpretarea poate fi adaptată mai oricărei situații!

De-a lungul istoriei, mai mulți au realizat marea capacitate de manipulare pe care o pot avea scrierile lui Nostradamus (datorită stilului criptic și a parabolelor) și le-au folosit pentru a justifica una, alta… După interes. În istoria recentă, de exemplu, atât naziștii (care, se știe, erau pasionați de ocultism), cât si englezii și francezii, au folosit unele catrene prin care își dădeau drept sigură victoria. Rușii nu au avut nevoie de catrenele lui Nostradamus; ei au luptat și au învins, având motivația supremă – țara!
Și în prezent se folosesc din plin catrene care au „prevăzut” migrația musulmanilor spre Europa, de ex. – care nu trebuie să ne surprindă, doar stelele ne-au avertizat, nu-i așa?

Axa Destinului plasată pe semnele sănătății, cu Nodul Nord Lunar (Sensul Vieții) în Pești, casa a XII-a și cu Nodul Sud Lunar (Datoria Kharmica) în Fecioară, casa a VI-a, este încă un indiciu că Michel de Notre-Dame nu și-a ratat vocația de medic și de cunoscător al nevăzutului. Posesor al unei intuiții de excepție [grație conjuncției Pluton/ Lilith din casa a VIII-a și plasării Lunii în Scorpion, tot în casa a VIII-a (poziție care i-a adus și o soție cu zestre bună)] și foarte fin cunoscător al firii omenești, va reuși să surprindă cu forța previziunilor sale. Ajunge să fie solicitat și de către Caterina de Medici (se pare că nu doar în calitate de astrolog, ci și de cunoscător al poțiunilor neortodoxe, la modă pe-atunci…), pentru a-i ”citi” viitorul băieților săi.

Interesantă și tragică în același timp plasarea a trei planete în Rac, pe casa a IV-a casei și familiei, toate retrograde – Jupiter (responsabil cu împlinirea, abundența), Saturn și Marte (ambele nefaste pentru Rac, semnul copiilor și pentru o casă de finalitate). La fel, tranzitul verii lui 1546 (probabil pe la jumătatea lui august), când Marte retrograd peste Nodul Nord natal și Lilith în tranzit peste Nodul Sud natal i-au răsturnat universul lui Nostradamus. Medicul (care reușise să-i ajute pe alții) nu și-a putut salva soția și copiii, moartea lor fiind un real șoc inițiatic (Saturn și Nodul Nord conjuncte, în tranzit prin casa a IX-a spirituală). El a rezistat mulțumită robusteței fizice și sănătății bune (Ascendentul în Berbec și nativitatea Capricornului); tot Berbecul l-a susținut prin curaj și îndrăzneală când i-a ajutat pe cei bolnavi de ciumă.

În tema unui astrolog nu puteau lipsi stelele fixe. Procyon, o stea fixă cotată ca fiind nefastă, este activată de Marte. Cuvintele cheie pentru această stea ar fi succes fulminant urmat de cădere, violență, împrăștiere, interes pentru ocultism.
Uranus activează Achernar, o stea fixă fastă, care asigură succesul public, social și accesul la tărâmul nevăzut. Și Pluton din Săgetător și casa a VIII-a din tema natală a lui Nostradamus a contribuit prin capacitatea de concentrare și spiritualizare; chiar cuadratura (unghi de 90 de grade) dintre Uranus și Pluton, aspect energetic dur, distructiv i-a permis nativului deschiderea către alte dimensiuni. Se spune că se concentra cu ajutorul unei lumânări, privind in flacără (firește, doar Berbecul Ascendentului este semn de Foc!).

Cele descrise în catrenele lui Nostradamus nu se pot verifica decât post eveniment; se mai justifică termenul de „profeție”? Poate, cândva, cineva la fel de priceput, va putea să deslușească în avans cele prevăzute până în anul 3797 (după cum Michel de Notre-Dame ar fi spus)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089