Hot News
Nostradamus, într-o eternă actualitate! Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
22/12
Când se nasc zeii? Fenomen astronomic foarte rar
23/12

Manevra subtilă a Rusiei a descurajat Forțele Aeriene ale SUA. Expertul militar român despre rolul S-300 în retragerea SUA din Siria

Sistemul automatizat de control al trupelor, ”Poliana-D4 AGU”

Președintele american Donald Trump a anunțat retragerea trupelor americane din Siria. Expertul militar român Valentin Vasilescu a comentat această situație pentru portalul „PolitRossia„.

Potrivit lui Valentina Vasilescu, demersul lui Trump se datorează faptului că înțelege foarte bine – campania siriană nu a fost în favoarea părții americane. Statele Unite și aliații săi nu au realizat obiectivele stabilite pentru ele. Regimul lui Assad, nu fără ajutorul Rusiei, a rezistat. Situația a fost, de asemenea, influențată de decizia părții ruse de a transfera sistemele anti-rachetă S-300 către Siria, ceea ce a complicat foarte mult viața aviației americane în această regiune.

„Două baterii de rachete S-300 au fost instalate la Deir ez-Zor în estul Siriei. Imediat după aceasta, intensitatea zborurilor coaliției conduse de SUA a scăzut cu 80% „, a relatat Valentin Vasilescu.

Expertul a constatat că apariția sistemului rus de apărare aeriană în Siria a avut un impact semnificativ asupra balanței de forțe în regiune. Comandamentul coaliției americane a fost forțat să reducă numărul de zboruri ale avioanelor lor din cauza fricii de a fi doborâte de armata siriană cu ajutorul sistemelor S-300.

Potrivit lui Vasilescu, Damascul a primit de la 6 la 8 baterii S-300. Aceste sisteme au asigurat o acoperire fiabilă aeronavelor siriene, precum și obiectelor importante din punct de vedere strategic. Cu toate acestea, expertul consideră că nu aceste complexe reprezintă un element-cheie al sistemului de apărare aeriană al Siriei.

„Coordonarea acțiunilor sistemului de apărare aeriană se realizează cu ajutorul sistemului automatizat de control al trupelor, Poliana-D4  AGU. Acest complex poate urmări simultan până la 500 de ținte aeriene, acoperind o suprafață de 800 km2. În plus, acesta primește informații de la aeronave ruse A-50U, precum și de la sateliți „, a spus Vasilescu.

Baterii de rachete S-300

Complexul include sistemul de luptă electronică ”Krasuha-4”, destinat pentru a bruia radarele la sol, aeronavele AWACS, aeronavele de recunoaștere, precum și drone. Expertul a constatat că sistemul de comandă și control al trupelor ”Poliana-D4 AGU” a permis creșterea acurateței sistemelor de apărare aeriană mai vechi. Potrivit expertului, acest complex face ca sistemele siriene (C-200, C-75, C-125, etc.) să fie aproape la fel de exacte ca și C-300.

„Care sunt consecințele introducerii de către Rusia a controlului automatizat al spațiului aerian al Siriei?”, se întreabă expertul.
El a menționat că contingentul militar american din Siria constă în principal din forțe speciale, infanterie ușoară, precum și din personalul de sprijin. Principalul accent a fost pus pe aviație. Dar la ora actuală, forțele aeriene ale SUA nu mai pot depăși bariera anti-aeriană siriană fără pierderi inacceptabile, astfel încât poziția lor în regiune a devenit extrem de periculoasă. De fapt, prezența militarilor americani pe teritoriul RAS pentru Statele Unite a devenit lipsită de sens.

Americanii nu erau pregătiți pentru manevra isteață cu sistemele S-300, efectuată de partea rusă. Au fost descurajați. În același timp, expertul nu a exclus un astfel de scenariu, în care Washingtonul ar tărăgăna procesul de retragere a trupelor sale de la Siria cât mai mult posibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875071