Hot News
Cui va ceda Usmanov conducerea USM Holdings
04/01
Copilul de 11 luni salvat la Magnitogorsk a început să respire singur
05/01

Drona subacvatică nucleară ”Poseidon”, mai rapidă decât trenul! (VIDEO)

Foto: TASS

Submarinul rusesc fără pilot ”Poseidon”, un proiect anunțat în martie anul trecut de președintele Vladimir Putin, va putea dezvolta o viteză de deplasare de peste 200 kilometri pe oră, au declarat agenției TASS surse din industria apărării.

”Părăsind submarinul-purtător, drona se va îndrepta spre țintă la o adâncime de peste 1000 de metri, cu o viteză de 200 kilometri pe oră (aproximativ 110 noduri)”, a declarat interlocutorul agenției citate. Potrivit precizărilor sale, ”ca și în cazul rachetei ”Șkval”, drona ”Poseidon” se va deplasa cu viteză maximă în balonul de aer (în jurul aparatului se va forma o cavitate cu vapori de aer, n.r.), ceea ce reduce substanțial rezistența mediului înconjurător”.

Aceeași sursă a menționat că, ”în drum spre țintă, ”Poseidon” va manevra constant, schimbând atât cursul, cât și adâncimea, ceea ce, ținând cont de viteză și de adâncimea maximă de deplasare de peste 1000 de metri, face practic imposibilă doborârea dronei cu ajutorul mijloacelor de care dispune în prezent un potențial inamic”.

Alt interlocutor al agenției TASS declara, la sfârșitul lunii decembrie, că ”Poseidon” a intrat deja în faza de testare subacvatică, în calitate de purtător al dronei fiind folosită una dintre submarinele nucleare ale Marinei Militare. ”Poseidon” va fi capabil să poartă partea nucleară de luptă având o putere de până la 2 megatone.

TASS precizează că viteza maximă a celor mai noi submarine nucleare este de circa 60 de kilometri pe oră, cea a torpilelor, de aproximativ 90 de kilometri pe oră. Racheta-torpilă ”Șkval”, echipată cu motor cu reacție, poate, potrivit diferitelor surse, să evolueze sub apă cu 370 de kilometri pe oră, dar pe o distanță nu mai mare de 10 kilometri și la adâncime mică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874994