Hot News
Statele Unite sunt dezamăgite de întâlnirea cu Rusia cu privire la Tratatul INF
16/01
Nikolai Patrușev: Noua armă va asigura securitatea Rusiei
16/01

Serbia: wahhabitul care punea la cale un atentat asupra lui Putin, arestat

Foto: Reuters

Un wahhabit în vârstă de 21 de ani a fost arestat în Serbia, fiind suspectat de pregătirea unui atentat asupra președintelui rus Vladimir Putin în timpul vizitei sale la Belgrad, programată pentru ziua de 17 ianuarie. Acest lucru a fost făcut cunoscut de publicația sîrbească ”Pravda”.

Potrivit știrii, o patrulă de poliție l-a oprit pe Armin Alibașici pe o stradă din satul Potok, lângă orașul Novi Pazar. Atenția ofițerilor de poliție a fost atrasă de rucsacul în care a fost găsită pe urmă o pușcă cu lunetă.

Imediat după aceea, a fost supusă unei percheziții locuința tânărului. În timpul acesteia, a fost descoperit un întreg arsenal de arme și echipamente pentru fabricarea de bombe, inclusiv produse chimice și componente pentru detonator. În plus, în clădire au fost păstrate pavilionul grupului terorist ”Stat Islamic” (ISIS, interzis în Rusia), precum și materialele de propagandă și literatură ale acestei organizații.

Verificarea în continuare a contactelor lui Alibașici a arătat că la pregătea acțiunii a fost vizată data vizitei la Belgrad a liderului rus. Articolul notează că „Putin este ținta teroriștilor din cauza războiului pe care Rusia l-a declarat Statului Islamic”, astfel încât bomba ar fi putut fi activată undeva tocmai pe 17 ianuarie.

Expertul în securitate Jevad Galișevici consideră că presupusul terorist mai mult decât probabil nu a acționat de unul singur. Potrivit lui, „wahhabiții, precum Alibașevici, sunt suficient de bine instruiți și înarmați pentru a efectua atacuri asupra infrastructurii strategice și asupra locurilor aglomerate”. În opinia sa, amenințarea teroristă din Novi Pazar își are rădăcinile în partea musulmană a Bosniei și Herțegovinei vecine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100