Hot News
Deripaska l-a dat în judecată pe Ziuganov
18/01
Ciubais despre lupta împotriva corupției
19/01

Expert militar despre obiectivele SUA în domeniul apărării aeriene

Un militar american la o structura militară din România/ Foto: AP

Președintele Donald Trump a prezentat joi în Pentagon un raport privind apărarea antirachetă, a anunțat un responsabil al Casei Albe. Întrebat în legătură cu eventualele temeri ale Rusiei și Chinei vizînd politica americană în acest domeniu, oficialul american a declarat că Trump speră să spulbere aceste îngrijorări, inclusiv pe seama bunelor relații cu liderii acestor țări.

El a mai anunțat că raportul se va referi la potențialul ridicat al eventualilor adversari ai SUA în domeniul rachetelor, dar și la ”pericolul supersonic”. În același timp, el a arătat că unul dintre principalele accente ale raportului va fi pus pe amplasarea în cosmos a sistemelor de interceptare și a sateliților cu dispozitive laser.

General maiorul în rezervă, președintele consiliului director al Asociației Naționale a Ofițerilor în Rezervă din Armata rusă (MEGAPIR), Vladimir Bogatîriov, a apreciat care ar fi obiectivele pe care Trump le va stabili pentru forțele lui militare.

”Până de curând, Statele Unite au vorbit constant despre succesele din sfera apărării aeriene, despre rezultate și despre posibilități. În realitate însă, sistemele americane antirachetă nu se ridică la nivelul obiectivelor fixate. În acest context, militarii SUA și conducerea militară și politică a acestei țări și-au stabilit noi ținte – în primul rând pentru asigurarea progresului tehnologic. În al doilea rând pentru lichidarea neajunsurilor evidente din sistemul de apărare aeriană, bine cunoscute specialiștilor militari. Și al treilea obiectiv – obținerea de posibilități și mijloace financiare suplimentare, dar și încredințarea de noi proiecte organizațiilor și întreprinderilor care se vor ocupa de realizarea noilor sisteme, inclusiv a celor destinate luptei împotriva armelor hipersonice”, a apreciat Bogatâriov.

În opinia lui, specialiștii americani care lucrează în acest domeniu au demonstrat deja că SUA vor sisteme formal defensive, dar care să fie, în același timp, și mijloace de atac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875148