Hot News
Rusia reafirmă clar că “își are locul ei în Balcani”
22/01
Câte noi afaceri s-au deschis în Rusia
23/01

Negocierile dintre Putin și Abe au durat mai mult de trei ore

Vladimir Putin a purtat discuții cu premierul japonez Shinzo Abe la Moscova. RIA Novosti a prezentat declarații-cheie ale celor doi lideri mondiali făcute la o conferință de presă comună.

Negocierile au durat mai mult de trei ore. Liderul rus a declarat că întâlnirea s-a desfășurta într-o atmosferă de lucru, constructivă. Șefii de stat au reușit să discute în mod pozitiv problemele aflate la ordinea zile

Putin a menționat că există progrese evidente în domeniul cooperării economice dintre Moscova și Tokyo, însă nu s-a produs încă o schimbare calitativă. El a adăugat că Rusia și Japonia ar putea crește cifra volumului comercial de circa 1,5 ori – până la 30 de miliarde de dolari. În plus, părțile au acordat mult timp perspectivei de încheiere a unui tratat de pace. Putin a spus că Moscova și Tokyo și-au confirmat interesul pentru încheierea unui acord și în viitorul apropiat se așteaptă o muncă migăloasă.

El a subliniat că termenii tratatului ar trebui să fie acceptabili pentru popoarele din ambele țări și ar trebui să aibă sprijin public.

Abe, după negocierile cu Putin, a spus că ambele părți au hotărât să consolideze măsurile pentru activități economice comune în Insulele Kurile.

În plus, miniștrii de externe ai celor două țări au primit însărcinările de a organiza în februarie noi negocieri asupra tratatului de pace. Potrivit premierului japonez, acestea ar putea să aibă loc la Munchen.

De asemenea, Abe a anunțat despre o înțelegere cu Putin de a dezvolta legături între departamentele militare ale celor două țări. În concluzie, el a menționat că așteapta vizita liderului rus în Japonia în iunie.

După întâlnire, Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui rus, a confirmat că urmează noi runde de discuții dintre Rusia și Japonia El a menționat că țările trebuie să consolideze atmosfera de încredere reciprocă și, pentru aceasta, să dezvolte cooperarea economică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875108