Hot News
Negocierile dintre Putin și Abe au durat mai mult de trei ore
22/01
Datoria externă a Rusiei va scădea de la an la an
23/01

Câte noi afaceri s-au deschis în Rusia

Raportul ”Monitorizare globală a antreprenoriatului” arată că 75% dintre cei care și-au închis afacerile în Rusia în 2018 au invocat drept principală cauză lipsa profitului.

Numărul noilor afaceri deschise în Rusia pe parcursul anului trecut a depășit cu 88% pe cel al afacerilor închise, precizează raportul citat de agenția TASS și care se elaborează în colaborare cu ”Sberbank”.

”În 2018, numărul afacerilor nou-create a fost mai mare cu 88% decât numărul afacerilor care s-au închis, ceea ce ne permite să vorbim despre o extindere a sectorului antreprenorial”, subliniază documentul menționat.

Dintre cei care au renunțat la afacerile derulate în 2018, 75% au declarat că au recurs la această măsură pentru că nu aveau profit. În același timp, s-a redus numărul afacerilor închise pentru că nu puteau avea acces la finanțare (7,4%), din cauza impozitelor prea ridicate sau a birocrației (4%).

Conform studiului, anul trecut în crearea de noi firme și companii s-a implicat 5,5% din populația adultă aptă de muncă. La acest capitol, Rusia se poziționează înaintea Ciprului (3,9%), a Italiei (4,2%), Germaniei (5%), Poloniei (5,2%) și a Japoniei (5,3%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100