Hot News
Navele rusești înarmate cu sisteme care produc halucinații la inamic
02/02
Putin a anunțat retragerea Rusiei de la Tratatul INF
03/02

SUA ies din Tratatul INF. Reâncepe Războiul Rece? Din însemnările astrologului Sergiu Bălan

Momentul semnării Tratatului INF de către Mihail Gorbaciov și Ronald Reagan în 1987/ Foto de arhivă

Vineri, 1 februarie 2019, Secretarul de Stat american Mike Pompeo a anunțat retragerea SUA din Tratatul referitor la forțele nucleare intermediare (adică INF). Pe scurt, Moscovei i se reproșează că noua rachetă Novator 9M729 (sau SSC-8 în termenii NATO) folosită în sistemul anti-rachetă ”Iskander” poate fi echipată cu ogive nucleare și că poate lovi ținte aflate la o distanță mai mare decât cea prevăzută în tratat. Moscova dezminte acuzația, iar Președintele Putin anunță că, în aceste condiții (de retragere a părții americane din tratat), vor exista consecințe și că Rusia va răspunde adecvat.

Tratatul INF, care prevede eliminarea rachetelor terestre de croazieră și balistice cu rază medie și mai scurtă de acțiune, a fost semnat de către președinții Gorbaciov și Reagan (șefii statelor implicate în Tratat, URSS și SUA) la 8 decembrie 1987 și a devenit funcțional începând cu 1 iunie 1988. Este un acord care presupune controlul proliferării armelor nucleare și convenționale.
După destrămarea URSS, Federația Rusă a devenit parte a Tratatului, în calitate de succesor al URSS.

Ca de obicei (deja!), vom arunca o privire pe harta astrală a evenimentului, pentru a trage oarece concluzii!

Din punct de vedere astrologic, Tratatul INF este o entitate astrală cu Soarele în Săgetător și Ascendent în Berbec (data „nașterii” este 8 decembrie 1987, la ora 13.45, Washington). În primul rând, se remarcă natura celor două semne (Focul), reflectând foarte bine obiectul acordului (armele), cât și armonia existentă, un frumos trigon.
Soarele este în casa a IX-a (semnificând implicarea a două părți aflate la mare distanță geografică, idealul înalt, generozitatea actului, până la urmă) și se acordează perfect cu prezența lui Jupiter (stăpânul Arcașului) în prima casă și, practic, pe Ascendent. Firește, Soarele și Jupiter sunt în trigon, accentuând beneficitatea demersului, mai ales că Soarele nu este tocmai singur – el este conjunct cu Mercur (actul, comunicarea/vorbele, scriitura), Saturn (structurile de putere implicate, responsabilitatea, organizarea și administrarea), Uranus (noutatea și ineditul actului; cine se aștepta ca cei doi opozanți istorici – URSS și SUA să facă un astfel de pas?).
Luna în Rac, semnul popoarelor, reflectează emoția pozitivă creată la nivel mondial, iar Venus în casa a X-a parcă i-a îmblânzit pe cei doi lideri. Primăvară, ce mai! Toate premisele erau extra, dar…
…Luna activează o stea fixă, Procyon, furnizoare de succes urmat de cădere, iar Scorpionul găzduiește delicata conjuncție Marte/Pluton. Două planete violente în domiciliu, puternice, Marte și Pluton (semnificatori ai armelor și ai energiei atomice), care fac două aspecte – un set de sextile cu Venus din Capricorn (adică un aspect de a abilitate, de favor din partea puterii și capacitatea de regenerare conținută) și o dublă cuadratură cu Lilith din Leu (posibilă lezare prin orgoliu, din partea unui conducător). Sună a liber arbitru, nu-i așa? Cele două părți au avut de ales între cele două variante de potențial oferite de stele.
Să mai adăugăm prezența Axei Destinului pe semnele sănătății – Peștii și Fecioara. Nodul Nord Lunar (Sensul Vieții) în Pești semnifică oarecum sacrificiul, iar Nodul Sud Lunar (Datoria Kharmică) în Fecioară ceea ce se obține consecutiv renunțării la armele respective – o șansă în plus pentru sănătatea Pământului.
Interesant este că Uranus face cuadratură cu Axa Destinului, deci o răsturnare a ordinii prevăzute în actul respectiv poate determina evoluții ulterioare imprevizibile, chiar periculoase.

Tranzitul zilei de 1 februarie 2019, pentru ora 8.35 AM (ora la care SUA anunță retragerea din Tratatul INF), are Soarele în Vărsător (semnul lui Uranus) și Ascendentul în Pești. Sunt semne superioare, care îndeamnă la ideal înalt și umanism, nu la imprudenta reluare a cursei înarmărilor. Doar ce arătasem, mai sus, aspectele de liber arbitru… Se pare că partea americană a ales, fără să țină seama de crucea lui Uranus cu Axa Destinului, trecând la fapte (după luni bune de tatonări și tot felul de anunțuri) chiar pe zodia lui Uranus (Vărsătorul).
Soarele este conjunct cu Mercur (din nou) și face cuadratură cu conjuncția Marte/Pluton „natală”, din harta semnării Tratatului. Este un aspect dur, neprietenos, de ruptură, cu potențial distructiv foarte mare. Și, demn de menționat, Uranus actual este tot în cuadratură cu Axa Destinului actuală, dar pe semne diferite față de aspectul din harta natală a Tratatului. Acum Uranus tranzitează Berbecul, iar Axa Destinului tranzitează axa Rac/Capricorn. Semne cardinale, de debut, care predispun la declanșarea unor evenimente politico-militare, cu mare impact social, pe termen lung.
Luna în Capricorn este în opoziție cu Luna care a vegheat la nașterea Tratatului, astfel emoția fiind transformată în grijă pentru ceea ce va urma…
Tot Berbecul îl găzduiește și pe Marte, care va face conjuncție cu Uranus (între 11-13 februarie), precipitând evoluția. Până atunci, Mercur intră în Pești (și îndulcește, teoretic, tonul), Jupiter în tranzit face trigon cu Jupiter din 1987 (tot o șansă modestă la revenirea la calea cea dreaptă).
Kiron, ghidul spiritual, trece peste Nodul Nord al hărții din 8 decembrie 1987. Bunul centaur (Kiron), un Învățător, face și el cuadratură cu poziția natală (din 1987) și îndeamnă la prudență, aducându-ne aminte de importanța valorilor autentice promovate de semnul Peștilor – înțelegere, credință, empatie, umanism.

Dacă facem un rezumat al aspectelor, putem spune că parcă n-ar fi totul bătut în cuie. Și că este momentul unei schimbări, dar în altă notă (de evoluție), după criza actuală. Perioada următoare este dinamică, se navighează pe ape tulburi. Cert este un singur fapt – lumea se schimbă și depinde doar de noi, oamenii, în ce direcție!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078