Hot News
S-au câștigat sute de tone de aur din vânzarea dolarilor
02/02
SUA ies din Tratatul INF. Reâncepe Războiul Rece? Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
03/02

Navele rusești înarmate cu sisteme care produc halucinații la inamic

Nava ”Amiralul flotei Kasatonov”/ Foto: RIA Novosti

Navele marinei militare ruse au primit stații de zgomot vizual-optic 5P-42 „Filin”. Aceste sisteme sunt capabile să orbească inamicul și să-i provoace halucinații. Efectul apare datorită fluctuațiilor luminozității de joasa frecvență, care excită nervii optici.

Noi sisteme furnizate de compania de holding ”Roselectronika” au apărut la bordul a două fregate ruse, ”Amiralul flotei Gorșkov” și ”Amiralul flotei Kasatonov”. Echipamentul va mai fi instalat pe alte două fregate ale proiectului 22350, care se construiesc la șantierul naval „Severnaia Verf”, transmite RIA Novosti.

Luna trecuta, fregata „Amiralul Gorshkov” a început faza finala de testare. În confecționarea navei s-au folosit materiale de construcție compozite (tehnologie „stealth”). În plus, suprastructura sa are o arhitectură specială, reducând suprafața efectivă a dispersiei navei. Acest lucru îi permite să fie mai puțin vizibilă pentru radarele inamice. După primirea fregatei de către marina armată a Rusiei, ea se va alătura unei formațiuni de nave de suprafață din Flota Nordică.

Cea mai nouă fregată a proiectului 22350, „Amiralul Kasatonov” va fi transferată Marinei ruse până la sfârșitul anului 2019. În prezent, nava a trecut prima etapă a testelor maritime, parcurgând 500 de mile.

În Rusia, va continuă construcția de nave mici de rachete și de patrulare, în plus, în noul an, Marina va primi în continuare nave de deplasare mare clasa ”fregată” și ”navă mare de debarcare”. În 2019, marina va mai continua să depună eforturi pentru a îmbunătăți stabilitatea în luptă a submarinelor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875116