Hot News
Zonă virtuală pentru turiștii străini
24/02
Aleksei Pușkov: Lumea nu se reduce la UE și NATO
25/02

Nu există condiții pentru tratatul de pace: a spus Lavrov despre dialogul cu Japonia

Foto: mid.ru

În prezent, condițiile pentru încheierea unui tratat de pace între Rusia și Japonia, ca urmare a rezultatelor celui de-al doilea război mondial, sunt complet absente, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. Anterior, Moscova a cerut Tokyo-ului să decidă cu privire la termenii „teritorii autohtone” și „ocupație ilegală” în relația cu Kurilele. În timpul anchetei, 96% din locuitorii Insulelor Kurile s-au opus transferului insulelor către Tokyo.

Negocierile privind încheierea unui tratat de pace cu Japonia în baza rezultatelor celui de-al doilea război mondial nu se desfășoară în condițiile stabilite de Tokyo, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat televiziunii vietnameze, CCTV și canalului chinez de televiziune Phoenix.

Diplomatul rus a subliniat că pentru a rezolva această problemă este necesar să se asigure „nu doar atmosfera potrivită, ci conținutul actual al relațiilor în multe domenii”. El și-a exprimat, de asemenea, surprinderea cu privire la cuvintele șefului guvernului japonez, Shinzo Abe, despre soluționarea problemei acordului de pace în condițiile japoneze, transmite ziarul Gazeta.ru.

„Sincer, nu știu de unde el [Abe] are această convingere. Chiar dacă japonezii au o interpretarea proprie a Tratatului de Pace de la San Francisco și a altor documente referitoare la această regiune, ei au aprobat Carta ONU și este incorect să-ți retragi ratificarea „, a arătat șeful diplomației ruse.

Comentând un plan anunțat de Tokyo anterior de a semna un acord-cadru privind tratatul de pace în timpul viitoarei vizite a președintelui rus Vladimir Putin în Japonia, Lavrov a preferat să „lase aceasta pe conștiința lor”, subliniind în același timp că „nimeni la Moscova nu a văzut aceste acorduri”.

„Vom continua această muncă minuțioasă pentru a ajunge la înțelegeri care vor permite crearea condițiilor pentru o astfel de soluție a problemei tratatului de pace, care va fi acceptabilă pentru popoarele ambelor țări… Până acum vedem că aceste condiții sunt complet absente”, a concluzionat ministrul rus de externe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068