Hot News
Americanii au privit din aer trupele rusesti
24/02
Nu există condiții pentru tratatul de pace: a spus Lavrov despre dialogul cu Japonia
24/02

Zonă virtuală pentru turiștii străini

Până la sfârșitul anului, în Rusia ar putea fi creată o zonă economică virtulă specială pentru piața turismului, chemată să-i ajute pe cei implicați să atragă mai mulți vizitatori străini, scrie cotidianul ”Kommersant”.

În acest scop, Ministerul Economiei a elaborat un document special, remis deja Uniunii Industriei de Turism, care a confirmat primirea lui, subliniind totodată, că dezbaterile au, deocamdată, ”un caractere mult prea lipsit de concretețe”.

Se discută crearea ”unui pachet complex” de măsuri de sprijinire a companiilor din sfera turismului de intrare, în primul rând de simplificare a eliberării vizelor pentru călătorii din străinătate. Aceste măsuri includ și subvenționarea operatorilor care îi atrag pe turiștii străini.

Polemica privind simplificarea regimului de vize pentru turiștii străini nu este nouă. ”Kommersant” notează că, în favoarea extinderii practicii de utilizare a vizelor electronice de intrare, s-a pronunțat în mesajul său către Parlament, președintele Vladimir Putin. De mai mulți ani, pot intra, fără viză în Rusia, grupurile organizate de turiști din China și din Iran.

Practica eliberării individuale a vizelor electronice este accesibilă acum vizitatorilor din China, Coreea de Sud, Japonia, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Oman, Algereia, Bahrein, Brunei, India, Iran și Arabia Saudită. Ei pot călători numai în regiunile din Oritntul Extrem. Începând din 1 iunie 2019, un mecanism similar ar trebui să intre în funcțiune și în regiunea Kaliningrad.

Potrivit datelor Serviciului de Grăniceri al FSB, anul trecut în Rusia au intrat 4,2 milioane de turiști străini, cu 10,5% mai mult decât în anul anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091