Hot News
Serghei Șoigu: Ce notă merită rușii la geografie
23/03
Ministerul rus de Externe: o rușine de neșters va rămâne pentru totdeauna pe reputația NATO
24/03

Trucul Rusiei cu ”desfășurarea” avioanelor Tu-22M3 în Crimeea

Foto: Federalnoie agentstvo novostei/Politrossia

Expertul român Valentin Vasilescu a comentat, special pentru portalul ”PolitRossiia”, informația privind decizia Rusiei de a desfășura în Crimeea o escadrilă de bombardiere Tu-22M3.

La începutul acestei săptămâni, presa internațională a dezbătut aprins declarația președintelui comisiei senatoriale pentru apărare și securitate, Viktor Bondarev, conform căreia Rusia ar deplasa o escadrilă de bombardiere de mare distanță, Tu-22M2 și rachete ”Iskander-M” la baza aeriană Gvardeiskoe, din Crimeea. Hotărârea ar fi fost luată ca răspuns la amplasarea, în România, a elementelor scutului american anti-aerian. Televiziunile din România, care au difuzat informația, au invitat la dezbateri diletanți, care au creat iluzia unui iminent atac al Rusiei.

Rusia are o bază aerienă cu bombardiere cu rază mare de acțiune, aflată nu departe de Saratov, pe Volga, la 1800 kilometri de Deveselu. Ceea ce înseamnă că, fără să staționeze în Crimeea, avioanele rusești pot doborî sistemele de apărare aeriană desfășurate în România. Tu-22M3 pot fi echipate cu rachete ”Țirkon” (rază de acțiune 1000 de kilometri, viteză de 11.000 km/oră), dar și rachete ”Kinjal” (rază de acțiune 2000 km, viteză de 12.500 km/oră). Aceste proiectile hipersonice pot fi lansate din spațiul aerian al Federației Ruse și nimeni în lume nu deține mijloace de apărare aeriană sau de apărare anti-rachetă care să le intercepteze.

                                     Bombardierul Tu-22M3 Foto: Ministerul Apărării al FR

Pentru a ataca ținte situate în statele vest-europene ale NATO, bombardierelor Tu-22M3 le este mult mai comod să decoleze din Saratov, decât din Crimeea. O variantă mult mai reală ar fi plecarea avioanelor din enclava Kaliningrad. Credeți că Viktor Bondarev nu știe toate astea? Se pricepe foarte bine la descifrarea tuturor acestor nuanțe, pentru că în urmă cu numai doi ani, ocupa funcția de șef al Forțelor Aerospațiale de Apărare ale Rusiei. Generalul a făcut un truc isteț, iar România a căzut în capcana lui.

Apropo, a doua zi, parlamentarii ruși au cerut mijloacelor de informare în masă să dezmintă informațiile legate de planurile de a amplasa în Crimeea bombardiere Tu-22M3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875103