Hot News
Putin le-a cerut parlamentarilor să nu rupă legătura cu oamenii
25/04
Putin a simplificat eliberarea pașapoartelor rusești locuitorilor Donbass-ului
25/04

Zelenski este sfătuit să negocieze cu Putin doar sub supravegerea americanilor

Președintele ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski, nu trebuie să participe la negocieri cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, în format ”unu la unu”, afirmă cotidianul RBK, citând afirmațiile unui membru al echipei lui Zelenski, fost angajat al ministerului ucrainean al apărării, Ivan Aparșin.

Pentru o asemenea întrevedere, trebuie atrase terțe state, a apreciat el. ”Nu l-aș sfătui pe președintele Ucrainei să se întâlneasă cu Putin între patru ochi. Nu cred că, după aceea, Putin ne va garanta nouă ceva, nu am încredere în el. Voi crede numai atunci când în acest format vor fi atrase state puternice, cu care el nu poate să se joace”, spune Aparșin.

Dintre aceste țări, membrul echipei lui Zelenski a indicat Statele Unite și Marea Britanie. Mai mult, în opinia lui Aparșin, președintele Ucrainei nu trebuie să poarte negocieri cu liderii autoproclamatelor republici Donețk și Lugansk.

Zelenski afirmă că Aparșin a intrat în echipa lui, în calitate de expert pe probleme de apărare. Aparșin a refuzat să confirme, pentru agenția ”Ukrainski novini”, informația potrivit căreia el ar putea deveni ministru al apărării, dar a arătat că este gata să analizeze o astfel de propunere, dacă va fi cazul.

Publicația electronică Gazeta.ru preia declarația consilierului liderului rus, Iuri Ușakov, potrivit căruia Putin nu intenționează, deocamdată, să-l întâlnească pe președintele ales al Ucrainei și să discute cu el. Ușakov a estimat că, într-o primă etapă, trebuie așteptat rezultatul final al alegerilor, dar și comportamentul ulterior al președintelui ales.

„Nu, deocamdată nu este planificată vreo întâlnire. Așteptăm publicarea rezultatului final al scrutinului prezidențial, după care va urma perioada de învestire a noului președinte”, a explicat consilierul prezidențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052