Hot News
Rusia face schimbări la Londra
01/05
Expertul român a descris modul în care Federația Rusă poate risipi mitul invincibilității portavioanelor americane
02/05

O lege specială pentru funcționarii de stat

Foto: TASS

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat o lege, în virtutea căreia, funcționarii de stat au la dispoziție șase luni pentru înstrăinarea tututor activelor financiare primite moștenire și aflate peste hotare. Documentul a fost postat pe site-ul dedicat informațiilor de natură juridică.

Legislația rusă interzice înalților funcționari, angajaților din aparatul de stat, deputaților și senatorilor să deschidă și să dețină conturi și depuneri în bănci străine, să posede și să utilizeze instrumente financiare străine, inclusiv titluri ale companiilor străine.

În practică, însă, au apărut situații când mijloace financiare, valori din bănci străine și alte active financiare străine trec în posesia acestor persoane prin moștenire, iar legislația nu reglementează aceste probleme, explică RIA Novosti.

În Rusia, termenul pentru intrare în posesie a moștenirii este de șase luni. În același timp, dreptul de proprietate asupra patrimoniului primit în moștenire apare din momentul deschiderii succesiunii, indiferent  de momentul adoptării ei de fapt, dar și de momentul înregistrării la stat a dreptului moștenitorilor asupra respectivului patrimoniu. Reiese că, la primirea moștenirii, o persoană cu funcție de răspundere  devine violator al legii.

În acest sens, legea stabilește o perioadă de șase luni pentru închiderea conturilor (depunerilor) lăsate moștenire funcționarilor, rezolvarea tuturor problemelor legate de lichiditățile și valorile din băncile străine, de înstrăinarea instrumentelor financiare străine, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091