Hot News
Ce i-a răspuns Lavrov jurnalistului de la CNN
08/05
Un interviu în exclusivitate cu Alexandr Șapovalov: Câți ostași sovietici au căzut în România? Date noi (I)
08/05

Care sunt planurile băncii Morgan Stanley

Foto: flickr.com

Cotidianul economic ”Vedomosti” afirmă că banca ”Morgan Stanley” va renunța la o parte dintre activitățile desfășurate în Rusia, inclusiv cea bancară, de brokeraj și de afaceri, restul urmând să fie transferat într-o companie nouă, care va acorda servicii de consultanță în domeniul investițiilor și în cel al imobiliarelor.

Ce anume a determinat banca intrată pe piața din Rusia, încă din anul 1994, să ia acum o astfel de decizie?

”În ultimii 2-3 ani, în Rusia, din cauza sancțiunilor, nu mai există business investițional adevărat. Practic, băncile străine nu prea mai au ce face aici. Sunt puse, din nou, în fața aceleiași dileme: să rămână sau să nu rămână? Fiecare răspunde în felul său”, declara, încă din 2016, Rayr Simonyan, cel care a condus mulți ani activitatea de business a băncii Morgan Stanley în Rusia.

Nici astăzi băncile străine nu au un business real în Rusia, a repetat și acum Simonyan. ”Nu are legătură cu dorința Morgan Stanley de a se afla sau de a nu se afla în această țară. Este problema tuturor băncilor de investiții străine, fără excepție, pentru că, din cauza sancțiunilor, nu mai există, practic, posibilitatea de a efectua tranzacții pe piața de capital sau pe piața de fuziuni și achiziții, motiv pentru care, băncile se adaptează, pur și simplu, noilor condiții”.

După cum notează ”Vedomosti” în context, veniturile băncilor de investiții, care lucrează pe piața rusă, au scăzut considerabil în ultimii ani. Potrivit estimărilor Refinitiv, în primul trimestru al acestui an, comisioanele băncilor de investiții s-au cifrat la 32,5 milioane de dolari – atât de puțin, ele nu au mai câștigat de la începutul anului 2015!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875086