Hot News
Medicii vor împărți medicamente pe la casele oamenilor
11/05
Tronul de fier din Game of Thrones, în metroul moscovit
12/05

Decizia SUA, efect negativ asupra economiei ruse

Andrei Belousov, consilier al președintelui rus/ Foto: TASS

Decizia Statelor Unite de a majora tarifele vamale pentru o serie de produse din China, va avea un efect negativ asupra economiei Rusiei, pentru că ar putea provoca o retragere de capital de pe piețele în curs de dezvoltare, a apreciat consilierul președintelui rus, Andrei Belousov.

”Fără îndoială, acest lucru se va reflecta în mod negativ asupra economiei mondiale și de două ori mai negativ asupra economiei ruse. În primul rând, pentru că se vor reduce, cu siguranță, ritmurile de dezvoltare ale economiei mondiale, iar în al doilea rând, s-ar putea declanșa o retragere de capital de pe piețele în curs de dezvoltare. Acești doi factori își vor spune cuvântul. Partea proastă este că de ambele părți se strică regulile după care a fost construit comerțul mondial”, a spus consilierul lui Vladimir Putin.

În același timp, oficialul rus a recunoscut că decizia Washingtonului ar putea slăbi, într-o oarecare măsură, cursul rublei. ”Nu văd mari probleme dacă rubla se va deprecia ușor, mult mai periculoase sunt prognozele privind variațiile rublei. Cu asta se luptă, acum, Banca Centrală și guvernul. Deocamdată, riscurile nu sunt foarte mari, sunt mici. Cred că vom face față acestei nenorociri, dar, cu toate astea, riscuri există”, a adăugat el.

TASS amintește că, în decembrie 2018, președintele Statelor Unite, Donald Trump și președintele Chinei, Xi Jinping, au convenit, în Argentina, să adopte, în decurs de trei luni, măsuri menite să conducă la încheierea unui acord comercial. Perioada acordată a expirat la 1 martie, dar Trump a promis să nu majoreze tarifele, atâta timp cât negocierile decurg normal, în direcția dorită de Washington. La 5 mai, Trump a declarat că, începând din 10 mai, tarifele vor fi majorate, pentru că negocierile economice și comerciale cu China ”avansează foarte încet”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875073