Hot News
Ce ar putea propune Rusiei Secretarul de Stat Mike Pompeo
13/05
Partidele politice, luate la puricat
13/05

Putin: Ce înseamnă hocheiul pentru liderii lumii

Foto: kremlin.ru

Participarea la activități sportive, împreună cu lideri din alte țări, facilitează stabilirea unor relații de încredere, a declarat președintele Vladimir Putin într-un interviu acordat postului de televiziune Rossia 1 și înregistrat pe culoarele meciului-gala al Ligii Hocheiului Nocturn, desfășurat la Soci.

Așa a caracterizat liderul rus momentul în care el a ieșit pe gheață, alături de președintele belarus, Aleksandr Lukașenko sau de președintele Finlandei, Sauli Niinistö.

”Ca orice sport, el trebuie să fie în afara politicii. El apropie, creează relații de încredere între oameni. Iar asta ajută mereu”, a răspuns șeful statului întrebat fiind că o astfel de ”diplomație a hocheiului” aduce foloase.

Putin a comentat, de asemenea, victoria echipei ”Legendele hocheiului”, unde el joacă, în meciurile Ligii Hocheiului Nocturn. ””Nu este echipa lui Putin, este echipa stelelor hocheiului, care și câștigă, de altfel. E ușor să joci cu ei, sunt jucători geniali – campioni ai lumii, ai Jocurilor Olimpice, câștigă Cupa Stanley și nu o dată. De aceea, sunt vedete naturale, e ușor, de aceea și câștigă, e ceva firesc”, a spus președintele Rusiei.

Potrivit afirmațiilor sale, nu este vorba de un adevărat duel sportiv, este un meci spectacol, ca o întâlnire între prieteni, între camarazi. ”De aceea aici scorul nu contează, nu are nici o valoare”, a concluzionat Putin.

Confruntarea pe gheață dintre echipa ”Legendele hocheiului” și cea a Ligii Hocheiului Nocturn s-a încheiat cu scorul de 14:7. Putin a înscris opt puncte și a avut o fază finalizată. La meci a asistat fostul cancelar german, Gerhard Schroeder, menționează agenția TASS, subliniind că Liga Hocheiului Nocturn, la care participă hocheiști-amatori, a fost înființată din inițiativa lui Putin, în urmă cu câțiva ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875163