Hot News
Rusia va colabora cu orice politician care va veni în locul Theresei May
25/05
Minskul șantajează Moscova
25/05

Catastrofa MH17: Liderul opoziției olandeze a admis vina Ucrainei

Foto: RIA Novosti

Thierry Baudet, liderul partidului eurosceptic Forum pentru democrație, din Olanda, membru în Parlamentul european, a declarat că Ucraina ar putea fi vinovată de prăbușirea avionului care efectua cursa MH17 și care a fost doborât deasupra Ucrainei în 2014, informează postul de televiziune NL Times, scrie RIA Novosti.

În cadrul unei dezbateri televizate, cu premierul țării, Mark Rutte, el a declarat că raportul Grupului comun de anchetă care investighează catastrofa de acum cinci ani, ridică o serie de semne de întrebare.

”Ucraina este și ea unul dintre posibilii vinovați pentru atac”, a afirmat politicianul. În plus, Baudet a spus că verdictul trebuie să vină din partea judecătorilor, nu a unor funcționari care ”acuză într-un glas Rusia”.

Conform rezultatelor preliminare ale alegerilor pentru Parlamentul european care, în Olanda, s-au desfășurat joi, partidul lui Baudet ar fi obținut 11% din voturi, ceea ce înseamnă că ar putea primi trei locuri în forul legislativ al Uniunii Europene.

RIA Novosti amintește că, în iulie 2014, în regiunea Donețk s-a prăbușit un avion de pasageri Boeing, aparținând Malaeziei. Toți cei 298 de oameni aflați la bordul aeronavei au decedat. Kievul i-a acuzat pe insurgenții pro-ruși, care, la rândul lor, au declarat că nu dispuneau de mijloace care să permită doborârea unei aeronave la o asemenea altitudine. Grupul de anchetă condus de Procuratura generală a Olandei s-a ocupat de investigații, fără participarea Rusiei. Rezultatele preliminare ale anchetei arătau că Boeing-ul ar fi fost doborât de o rachetă Buk, care ar fi aparținut unei unități militare a armatei ruse, cu baza la Kursk. Partea rusă a transmis Olandei datele radarelor și documentele din care reiese că racheta care a lovit MH17 aparținea Ucrainei, dar informația a fost total ignorată de anchetatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875077