Hot News
Guardian: May vrea să se întâlnească cu Putin
17/06
Erdogan dezvăluie când vor fi livrate sistemele S-400
18/06

Armata a primit două noi avioane MiG-35

Foto: Ministerul rus al Apărării

Forțele Aerospațiale de Apărare ale Rusiei au primit două noi avioane de asalt MiG-35, a anunțat, într-un interviu pentru RIA Novosti, directorul general al corporației aerospațiale MiG, Ilia Tarasenko.

”În ultimii trei ani am făcut un salt serios în programul MiG-35. Într-un timp foarte scurt, am lansat producția acestui avion, l-am testat, iar, în doi ani și jumătate, am parcurs drumul de la testare și construcție la contractul cu Ministerul Apărării”, a spus el.

Tarasenko a menționat că alte patru avioane de asalt vor fi livrate până la sfârșitul anului.

MiG-35 este cel mai nou avion de asalt multi-rol din generația 4++. Este destinat să câștige supremația în aer și să lanseze atacuri asupra unor ține la sol și pe apă, dincolo de limitele zonei de apărare aeriană a inamicului.

Testele de zbor s-au desfășurat la 26 ianuarie 2017, iar a doua zi a avut loc, în regiunea Moscova, prezentarea internațională a avionului.
La forumul ”Armata-2018”, Ministerul Apărării și corporația au semnat un contract privind livrarea, până în 2023, a șase asemenea avioane de asalt, în variantele modificate, cu unul și cu două locuri (de antrenament – de luptă) ”C” și ”UB”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079