Hot News
Vladimir Putin, în dialog cu oamenii
21/06
Alekperov, despre acordul cu OPEC
21/06

Putin, despre raportul privind zborul MH17

Foto: TASS

Nu vor să asculte versiunea Rusiei, privind doborârea în Donbass, în 2014, a avionului Boeing, a declarat președintele Vladimir Putin, adresându-se jurnaliștilor, după linia directă cu cetățenii, scrie RIA Novosti.

Potrivit spuselor sale, Rusia nu a fugit niciodată de responsabilitate, dacă a avut pe umeri o astfel de responsabilitate. În acest caz, însă, nu există dovezi privind implicarea ei în doborâre, iar concluziile Comisiei mixte de anchetă (JIT), care se ocupă de investigații, ”nu convin absolut de loc Moscovei”, a subliniat el.

Putin a adăugat că rămân numeroase semne de întrebare, legate de prăbușire, dar nimeni nu răspunde la ele. ”Pur și simplu, au desemnat vinovații odată și pentru totdeauna”, a apreciat liderul de la Kremlin. Președintele a mai spus că, fără un dialog real, nu se va ajunge la adevăr.

RIA amintește că, la 19 iunie, comisia mixtă de anchetă a anunțat că vor fi formulate acuzații împotriva a patru suspecți: rușii lgor Ghirkin (Strelkov), Oleg Pulatov, Serghei Dubinski și ucraineanului Leonid Harcenko. În opinia investigatorilor, toți au legătură cu deplasarea sistemului de rachetă Buk, cu care ar fi fost doborât Boeingul. Procesul, în acest caz, va începe în martie 2020.

Ministerul rus de Externe a numit acuzațiile “absolut nefondate”. Ministerul a subliniat că echipa de anchetă nu a furnizat nicio dovadă concretă despre implicarea părții ruse în accident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874989