Hot News
Rusia este pregătită pentru o stare de criză
26/06
APCE a votat pentru întoarcerea Rusiei
26/06

Vinovații de deterioarea relațiilor dintre Rusia și Georgia

Foto: RIA Novosti

Vinovații pentru deterioarea relațiilor dintre Rusia și Georgia
26 iunie 2019

Pentru deteriorarea relațiilor dintre Rusia și Georgia, se fac vinovate autoritățile republicii și forțele controlate de către fostul președinte, Mihail Saakașvili, a declarat fostul speaker al Parlamentului de la Tbilisi, politicianul de opoziție Nino Burdjanadze (în foto).

”Din păcate, din cauza miopiei autorităților noastre, va fi înfiorător de greu să readucem, rapid, relațiile noastre, măcar la nivelul de acum o săptămână”, a apreciat Burdjanadze, într-un interviu acordat cotidianului ”Izvestia”. În opinia politicianului, protestele izbucnite în Georgia au fost intenționat împinse pe direcția isteriei anti-ruse.

Fostul speaker al Parlamentului georgian crede că Saakașvili încearcă să obțină totul din acest protest, pentru că politica rusofobă reprezintă, pentru el, unica posibilitate de a reveni la putere. ”Problema este că Saakașvili nu-și face doar propriul joc; el acționează și în interesele serviciilor americane. Acest om este în stare de orice – chiar și de destabilizare internă. Știm foarte bine acest lucru”, a spus Burdjanadze.
Dar, a continuat politicianul, ”mai este și un alt moment interesant. Am văzut, în timpul protestului, un grup de tineri (nu mă refer la oameni simpli) care s-a opus, din răsputeri, forțelor de ordine; mai aveau puțin și luau cu asalt clădirea Parlamentului. Oamenii aflați sub controlul lui Saakașvili sunt foarte agresivi și eficienți. Pot face mult rău”, a avertizat Burdjanadze.

În ceea ce-i privește pe protestatari, ”pot afirma cu certitudine că, inițial, a fost un protest sincer și deschis, dar, repet, din cauza prostiei autorităților noastre – Rusia și domnul Gavrilov (Serghei Gavrilov, deputat în Duma de Stat, șeful Adunării Interparlametare a
Ortodoxiei, n.r.) nu au nici o vină. Gavrilov s-a așezat acolo unde i s-a indicat. Cu toate acestea, protestul a fost activ folosit de forțele politice pro-occidentale. S-au străduit mult, cu precădere partidele favorabile lui Saakașvili”, a apreciat Burdjanadze.

În 20 iunie, la Tbilisi, a început o acțiune de protest cu participarea a mii de oameni. În urma ciocnirilor produse cu forțele de ordine, au avut de suferit peste 200 de persoane. Tensiunile au fost provocate de participarea delegației ruse la sesiunea Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei, în timpul căreia, deputatul Gavrilov s-a așezat în fotoliul speaker-ului Parlamentului Georgiei, amintește presa rusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091