Hot News
Peskov a povestit despre regretul lui Donald Trump
01/07
La 75 de ani de la eliberarea țărilor din Europa Centrală și de Est de sub nazism
1944, începutul eliberării României (II). La 75 de ani de la eliberarea țărilor din Europa Centrală și de Est de sub nazism
01/07

Rusia lansează producția de S-500

Fot: avia.pro

Cele mai noi sisteme de apărare anti-rachetă vor intra în dotarea armatei, după finalizarea testelor, a declarat șeful corporației de stat ”Rosteh”, Serghei Cemezov.

În Rusia începe ciclul de producție a sistemelor anti-rachetă S-500, a anunțat șeful corporației de stat ”Rosteh”, Serghei Cemezov, în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune Rossia-1.

Potrivit afirmațiilor sale, este un sistem mai performant decât S-400, iar producția lui începe chiar în prezent. Cemezov a precizat că sistemul va intra în dotarea forțelor armate, după ce se vor încheia testele. Raza de acțiune a S-500 va fi, potrivit spuselor sale, mai mare decât în cazul sistemului precedent.

Anterior, vicepremierul rus, Iuri Borisov, a anunțat, la o conferință de presă, că reușita testelor efectuate cu sistemul de apărare aeriană S-500 permite livrarea lor mai devreme decât s-a planificat inițial, militarii urmând să le primească în următorii ani. Oficialul guvernamental a declarat, de asemenea, că, în prezent, se derulează procesul de testare etapizată a diferitelor elemente ale rachetelor S-500, cu lansarea noilor rachete care nu au analog în lume.

Zilele trecute, ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat că livrarea sistemelor S-500 va începe în 2020. Sistemul a fost creat pentru a putea fi exploatat în următorii 25 de ani.

Presa occidentală a scris că, în cadrul testelor, noua rachetă rusească a putut doborî ținta aflată la o distanță de 481,2 kilometri, cu 80 de kilometri mai departe decât orice sistem de apărare aeriană existent în lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076