Hot News
5 iulie 1943. Kursk, locul unde s-a jucat soarta lumii! Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
05/07
Alexander Rahr: Putin către Trump. Trump către Putin
06/07

Ce a discutat Putin cu Papa Francisc

Foto: RIA Novosti

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și Papa Francisc au dezbătut, în cadrul întrevederii de joi, de la Vatican, o serie de probleme de mare actualitate din viața internațională, acordând o atenție aparte situației din Siria, din Ucraina și din Venezuela, se arată într-un comunicat oficial, difuzat de serviciul de presă al Sfântului Scaun.

”Părțile au vorbit, de asemenea, despre ecologie, abordând și unele dintre cele mai acute teme internaționale, punând accentul, în mod special, asupra problemelor Siriei, Ucrainei și ale Venezuelei”, a precizat documentul.

În declarația biroului de presă al Vaticanului, se menționează, de asemenea, că, pe lângă întrevederea cu Papa Francisc, președintele Putin a avut, la Palatul Apostolic, o discuție aprofundată cu secretatul de stat al Sfântului Scaun, cardinalul Pietro Parolin și cu șeful serviciului diplomatic, Paul Gallagher.

”Pe parcursul discuției de suflet, de ambele părți a fost exprimată satisfacția pentru modul în care se dezvoltă relațiile bilaterale, care s-au consolidat și mai mult după semnarea, astăzi, a protocolului de colaborare dintre Spitalul de stat ”Bambini Gesu” și clinici pediatrice din Federația Rusă”, a evidențiat comunicatul oficial.

În plus, textul arată că părțile au abordat inclusiv ”o serie de aspecte importante pentru viața Bisericii catolice în Rusia”. Presa rusă menționează că președintele Vladimir Putin i-a dăruit Papei Francisc o icoana cu Sfinții Petru și Pavel, un album cu lucrările lui Michelangelo, precum și copia filmului ”Păcatul” al regizorului Andrei Koncialovski, dedicat vieții acestui artist.

La rândul său, Suveranul Pontif i-a oferit liderului rus o medalie, un mesaj al tinerilor și un tablou din secolul al 18-lea, cu imaginea Vaticanului. Papa Francisc a precizat că tabloul are darul de a-l face pe președinte ”să nu uite”. ”Și, pentru a nu uita Roma – vă înmânez această lucrare din secolul al 18-lea”, a spus Suveranul Pontif.

2 Comments

  1. Saftoiu Ilie spune:

    Ce gluma buna „Sa nu uiti Roma din sec XVIII”… Cand atat Tarul cat si Mitropolitul proaspat reformatei biserici ruse de catre Petru cel Mare cu Anul Nou schimbat a doua oara de la 01 septembrie (schimbare dupa mutarea de la Kiev la Moscova doar a Tarului si Mitropolitului) pe 01 ianuarie (dupa mutarea doar a Tarurui de la Moscova si a barbosilor toiegari impozitati pe lungimra barbii de la Kiev la Petersburg) au fost suparati pe Patriarhul Constantinopolului ca a dat tronul doi „Loctiitor al tronului Cezareei Capadociei” Mitropolitului Tarii Romanesti care avea Anul Nou pe 01 martie dupa calendarul Iulian

  2. Saftoiu Ilie spune:

    E pacatul vostru ca nu publicati comentariul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875042