Hot News
La 75 de ani de la eliberarea țărilor din Europa Centrală și de Est de sub nazism
1944, începutul eliberării României (V). La 75 de ani de la eliberarea țărilor din Europa Centrală și de Est de sub nazism
23/07
Trucurile militarilor ruși în Marea Japoniei (VIDEO)
24/07

Lukașenko: Ucraina este ”necazul comun” și ”durerea de cap” ale Europei

Foto: nahnews.org

Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a catalogat Ucraina drept ”necazul comun” al Europei, scrie agenția ”Harkov”. În cadrul unei întrevederei cu șeful misiunii UE în Belarus, Andrei Viktorin, liderul de la Minsk s-a declarat convins că Uniunea Europeană poartă responsabilitatea pentru criza politică din Ucraina și pentru conflictul militar din Donbass, pentru că UE a fost cea care a propus Ucrainei direcția eurointegrării, îndepărtând, astfel, Kievul de Rusia și Belarus.

Lukașenko a cerut comunității europene să contribuie la rezolvarea problemei ucrainene. ”Avem o problemă comună, se poate spune un necaz comun – Ucraina. Cunosc foarte bine poporul ucrainean, iar acest popor nu merită tot ceea ce se întâmplă astăzi în Ucraina… Acest abces, această durere de cap pentru Uniunea Europeană trebuie înlăturate cât mai rapid”, a spus Lukașenko.

În plus, Lukașenko a declarat disponibilitatea țării sale de a intensifica dialogul cu UE pe probleme politice și economice. În opinia președintelui belarus, dialogul ar trebui să demareze până la alegerile parlamentare din republică.

Criza politică din Ucraina a izbucnit în 2013 și a fost marcată de ”Euromaidan”, alungarea președintelui de atunci al țării, Viktor Ianukovici și, ulterior, conflictul militar din sud-estul Ucrainei, care durează de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874977