Hot News
Premierul Moldovei: De România ne leagă o istorie comună
31/07
MAE rus nu exclude amplasarea de rachete rusești mai aproape de SUA
01/08

Iranul și Rusia au semnat un document de extindere a cooperării militare

Foto: Izvestia

După cum a declarat comandantul marinei militare iraniene, Hossein Khanzadi, este primul memorandum de înțelegere reciprocă, de acest gen, încheiat de cele două țări.

Statul General al forțelor armate ale Iranului și Ministerul rus al Apărării au semnat un memorandum de înțelegere reciprocă, în scopul extinderii relațiilor bilaterale, a anunțat agenția Mehr, citând o declarație a comandantului marinei militare a Iranului, Hossein Khanzadi.

Potrivit spuselor sale, documentul a fost semnat cu prilejul vizitei efectuate în Rusia. ”Este primul memorandum de înțelegere reciprocă de acest gen și poate fi privit ca un moment de cotitură în relațiile dintre Teheran și Moscova, în domeniul apărării”, a spus Khanzadi.

Într-un recent interviu, acordat agenției IRNA, Hossein Khanzadi a declarat că Rusia și Iranul ar putea organiza, în perioada următoare, exerciții militare comune, pe mare, în perimetrul Strâmtorii Ormuz. El a mai anunțat, de asemenea, că părțile rusă și iraniană duc negocieri pentru întărirea cooperării pe linie de apărare, în Marea Caspică.

Potrivit IRNA, Khanzadi a sosit în seara de 27 iulie, la Sankt-Petersburg, într-o vizită de trei zile, pentru a participa la festivitățile dedicate Zilei Flotei militare marine a Rusiei și pentru a discuta, cu partenerii ruși, aspecte legate de dezvoltarea cooperării maritime, scrie TASS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875126