Hot News
Destinații turistice: Secretele celui mai mare arhipelag din Marea Albă
04/08
Siluanov: O politică bugetară echilibrată, un beneficiu pentru Rusia
05/08

Cum trăiesc fiicele lui Gagarin

Iuri Gagarin, cu fiicele sale/ Foto de arhivă

Iuri Gagarin, omul care a ieșit pentru prima dată în spațiu, a fost căsătorit o singură dată. Iubita lui soție, Valentina, lucra la laboratorul Direcției de medicină a Centrului pentru controlul zborurilor.

Iuri și Valentina s-au căsătorit în 1957, la Orenburg, iar doi ani mai târziu, venea și primul copil – Elena. Pe atunci, tatăl era pilot pe avioanele Flotei de Nord. S-au mutat, în Orașelul Stelelor, după aceea. Elena a fost o elevă eminentă, îi plăcea sportul, iar școala a absolvit-o cu medalia de aur.

Elena/ Foto: RIA Novosti

Fiica cea mare a soților Gagarin a intrat, după aceea, la facultatea de istorie a Universității din Moscova, unde a studiat istoria artei. După absolvire, ea s-a angajat la Muzeul Pușkin (de arte frumoase), unde a lucrat 20 de ani.
În 2001, Vladimir Putin a numit-o pe Elena director general al Complexului Muzeal ”Kremlinul din Moscova”, unde lucrează și acum. În plus, ea este membru al UNESCO și al Consiliului Patriarhal pentru Cultură.

A doua fiică a celui care a deschis era cuceririi cosmosului, Galina, s-a născut în 1961, cu doar o lună înainte de zborul istoric al tatălui său. După liceu, Galina a intrat la Institutul Plehanov, unde s-a concentrat pe activitatea științifică. Acum, ea conduce catedra de economie națională și regională. Galina are un fiu, Iuri, despre care se știe că a absolvit facultatea de jurnalism, din cadrul Universității din Moscova.

Galina/ Foto: RIA Novosti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068