Hot News
Declarația șefilor de stat ai Comunității Statelor Independente, cu ocazia aniversării a 80 de ani de la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial (adoptată în ziua de 5 august 2019)
09/08
Rușii cumpără cărți mai des decât citesc
10/08

Vicepreședintele Bundestagului: Rolul Rusiei în unificarea Germaniei

Foto: TASS

Vicepreședintele Bundestagului, Wolfgang Kubicki (în foto), a arătat că, fără ajutorul Rusiei, nu s-ar fi produs căderea Zidului Berlinului și unificarea germanilor în octombrie 1990. ”Oamenii înțeleg că, pentru ceea ce s-a întâmplat în Germania, trebuie să le mulțumească rușilor”, a afirmat politicianul, în direct, la postul TV ZDF.

”În acele vremuri, nemții estici, din fosta RDG, au cunoscut numeroși ruși, au intrat în relații cu ei. Și, spre deosebire de cei care trăiau în Occident – aceștia fiind, oarecum, rupți de toate acelea – ei erau conștienți de daunele provocate Rusiei de către Germania, în cele două războaie mondiale – primul și al doilea”, a continuat politicianul german, adăugând că, acum, Moscova și Berlinul trebuie să ajungă la înțelegere reciprocă, prin dialog.

Recent, ziarul german Der Tagesspiegel a publicat un articol despre dorința nemților din fosta RDG de a se apropia de Rusia. Conform unui studiu realizat de publicația menționată, pentru relații mai apropiate cu Rusia, se pronunță 54% dintre cetățenii vest-germani și 72% dintre cei estici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091