Hot News
Ce legătură este între Uranus şi explozia de la Severodvinsk? Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
18/08
Tratatul INF: Rusia nu a renunțat niciodată la dialogul cu SUA
18/08

Dacă între Rusia și SUA ar izbucni un război nuclear

Foto: Agenția REGNUM

Un război atomic total între Rusia și Statele Unite ar arunca Pământul într-o iarnă nucleară de 10 ani. Este concluzia la care au ajuns oamenii de știință americani, de la Universitatea Colorado și National Center for Atmospheric Research.

Printre altele, specialiștii au explicat că exploziile nucleare vor provoca incendii de proporții uriașe și vor propulsa în atmosferă cantități uriașe de cenușă (circa 147 milioane de tone). La rândul ei, cenușa va forma nori, limitând accesul luminii solare și determinând o scădere a temperaturilor medii cu 10 grade Celsius.

”Împinse de vânturile din stratosferă, acești aerosoli de funingine vor înconjura întreg globul pământesc, în decurs de câteva săptămâni, aruncânt Terra într-o lungă iarnă nucleară”, se spune în materialul publicat de Daily Mail.

Conform estimărilor experților americani, pentru ca această perdea de cenușă să se risipească, va fi nevoie de circa șapte ani și de alți trei pentru ca nivelul luminii să revină la normal.

În plus, se prognozează că războiul nuclear este capabil să genereze musoni și puternice oscilații de temperatură a stratului superior al apei din partea ecuatorială a Oceanului Pacific, cu efecte majore asupra climei.

”Un război nuclear total va fi o acțiune sinucigașă pentru țara care se va decide să-l declanșeze”, se arată în articol, ai cărui autori subliniază că folosirea armei nucleare de către Rusia și SUA va avea consecințe catastrofale pentru întreaga lume.

Specialiștii precizează că oamenii politici trebuie să știe care este posibila evoluție a evenimentelor și să țină cont de această informație, în luarea deciziilor. ”În ultimă instanță, trebuie reduse arsenalele nucleare și efectuată dezarmarea tuturor părților nucleare”, se menționează în text.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875179