Hot News
Vedomosti: ”Spionul” Smolenkov și informațiile ”sensibile”
12/09
Serghei Lavrov și Nicolae Popescu: Hotărârea de a normaliza relațiile
12/09

Primele nave port-elicopter vor fi construite în Crimeea

Foto: RIA Novosti

Primele două nave universale de desant rusești vor fi construite pe șantierul naval Zaliv, din Kerci, în mai 2020.

Surse din industria construcțiilor navale au declarat, pentru agenția TASS, că navele vor avea un deplasament de circa 15.000 de tone. Se intenționează ca nava amiral să fie predată flotei înainte de finalizarea programului național de înarmare, în curs de derulare, adică până la sfârșitul anului 2027.

Se presupune că navele vor putea duce la bord mai mult de 10 elicoptere, de diferite clase. De asemenea, ele vor dispune de un amplu spațiu de andocare pentru șalupele de desant. Se menționează, de asemenea, că proiectul tehnic se află în faza finală de elaborare. Contractul pentru construirea acestor nave universale va fi semnat în lunile următoare.

Întreprinderea Zaliv, din Kerci, dispune de spațiu pentru construirea unor nave cu lungime de 300 de metri și lățime de maxim 50 de metri, ceea ce permite ridicarea unor nave cu deplasament de până la 150.000 de tone.

Ministrul Industriilor și Comerțului, Denis Manturov, a declarat, recent, că șantierele navale din Rusia sunt capabile să construiască port-elicoptere și, dacă va exista interes din partea unor clienți străini, chiar să le vândă.

Experții consideră, la rândul lor, că Rusia dispune de posibilitatea de a construi nave de luptă destinate transportării de elicoptere și avioane, capabile să decoleze și să aterizeze pe verticală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875155